x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şefa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman, reţinută de DNA pentru trafic de influenţă

Şefa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman, reţinută de DNA pentru trafic de influenţă

26 Aug 2014   •   21:32
Şefa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman, reţinută de DNA pentru trafic de influenţă
Sursa foto: Şefa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman, reţinută de DNA pentru trafic de influenţă

Procurorii DNA au dispus reţinerea directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

Ea va fi prezentată miercuri Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA postat marţi seara pe site-ul instituţiei, în perioada februarie - martie 2014, Floarea Alesu a primit de la o persoană denunţătoare suma de 10.000 lei şi o bijuterie din aur (lănţişor din aur cu pandantiv, în valoarea de 757,97 lei), promiţând în schimb să-şi folosească influenţa derivând din funcţia de director general şi să intervină pe lângă membrii comisiilor desemnate pentru examinarea candidaţilor înscrişi la concursurile pentru ocuparea unui post de inspector (la proba scrisă, respectiv interviu), organizate de Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în mai şi iulie, astfel încât fiica acesteia să fie admisă.

Sursa citată precizează că, în 2013, Floarea Alesu a primit, în mod indirect, de la o altă persoană 500 lei, promiţând că va interveni pe lângă funcţionarii aflaţi în subordinea sa astfel încât dosarul depus de aceasta pentru obţinerea unei pensii de handicap, să fie soluţionat favorabil.

Floarea Alesu mai este cercetată într-un dosar separat, pentru presupuse fapte conexe infracţiunilor de corupţie. În prezenta cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

×
Subiecte în articol: floarea alesu