x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Seful Corpului de Control al Premierului si-a dat DEMISIA

Seful Corpului de Control al Premierului si-a dat DEMISIA

26 Sep 2016   •   10:55
Seful Corpului de Control al Premierului si-a dat DEMISIA

Seful Corpului de Control al Premierului. Valentin Mircea, si-a dat DEMISIA.

Acesta a scris, sâmbătă, că instituțiile statului au note maxime la simpozioane, dar cetățenii nu trebuie să se bazeze pe ele atunci când va lovi un cutremur mare, menționând că nici televiziunile nu au oferit informații despre seism menite să liniștească populaţia.

Şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a comentat, pe Facebook, modul în care s-au comportant instituţiile statului, din punct de vedere al comunicării, în cazul cutremurului de sâmbătă noapte, afirmând că nu şi-au făcut treaba corespunzător, la fel ca şi posturile de televiziune, care difuzau reluări.

"Concluzia preliminară: instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media şi mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informaţie elementară despre cutremur şi nu au liniştit oamenii", a scris Valentin Mircea, pe Facebook, la scurt timp dupa producerea cutremurului.

Acesta a adăugat că televiziunile au continuat apoi cu "bazaconii" în timpul zilei, fără să ofere informații relevante despre cutremur.

"Când s-a făcut ziuă, au început să sperie oamenii și să ofere bazaconiile obișnuite (gen 'cum vor tehnocrații să vă ia casele după cutremur'). Televiziunile așa-zise de știri trăiesc din teamă și cultivă și propagă teamă, exact ca dictaturile de oriunde din lumea asta", spune oficialul guvernamental.

În opinia șefului Corpului de Control al premierului, mass-media are obligația de a informa populația, mai ales în situații de urgență.

 

×