x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Seful de la Tehnologica Radion, sub control judiciar pentru 60 de zile

Seful de la Tehnologica Radion, sub control judiciar pentru 60 de zile

25 Mai 2015   •   18:37

 Administratorul Tehnologica Radion, Theodor Berna, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, va fi scos din arestul la domiciliu şi pus în libertate sub control judiciar, decizia instanţei fiind definitivă.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a respins, luni, ca nefondate contestaţiile formulate de procurori şi de inculpat faţă de decizia instanţei de fond care a dispus, la data de 19 mai, înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

Theodor Berna a fost arestat preventiv la data de 19 august 2014 sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro.

Trei luni mai târziu, respectiv la data de 13 noiembrie, Berna a fost trimis în judecată alături de alte şase persoane şi patru societăţi comerciale, între care două controlate de el, respectiv SC Tehnologica Radion SRL şi SC Teloxim Con SRL.

'Inculpaţii, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, cu scopul ascunderii provenienţei ilicite a acestora, sume ce ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăţi comerciale de tip fantomă', se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Potrivit procurorilor, valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală este în cuantum de 111.007.553 lei şi 395.785.691 lei din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, iar pentru recuperarea acestuia s-a luat măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor aparţinând inculpatului Berna Theodor, SC Tehnologica Radion SRL şi SC Teloxim Con SRL, mai menţionează sursa citată.

Theodor Berna se află în arest la domiciliu din luna decembrie a anului trecut.

Sursa Agerpres

×
Subiecte în articol: Theodor Berna