x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Poliţiei din Mureş, trimis în judecată de DNA. Valentin Pescari este acuzat de luare de mită

Şeful Poliţiei din Mureş, trimis în judecată de DNA. Valentin Pescari este acuzat de luare de mită

19 Sep 2014   •   15:59
Şeful Poliţiei din Mureş, trimis în judecată de DNA. Valentin Pescari este acuzat de luare de mită

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, chestor Valentin Pescari, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Teodor Giurgea, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, acuzat de dare de mită în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 4 octombrie 2011, chestorul Valentin Pescari, inspector şef al IJP Mureş, i-a pretins lui Teodor Giurgea ca, în calitate de director general al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparţinea chestorului de poliţie.

Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, tot pe cheltuiala Administraţiei Bazinale de Apă Mureş.

Anchetatorii susţin că pretinderea a fost făcută pentru ca, în schimb, Valentin Pescari, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu, să dispună mutarea unei rude a lui Teodor Giurgea, lucrător al IJP Mureş, la un alt serviciu din cadrul IJP Mureş.

La data de 26 octombrie 2011, Valentin Pescari i-a mai pretins lui Teodor Giurgea repararea, pe cheltuiala Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, a unui autovehicul aparţinând IJP Mureş.

Anterior, chestorul Valentin Pescari dispusese transferarea rudei lui Teodor Giurgea şi se angajase faţă de acesta din urmă că o va muta din nou, la un alt compartiment, potrivit aptitudinilor sale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Mureş.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Târgu - Mureş.

Teodor Giurgea a fost trimis în judecată în anul 2013 într-un alt dosar instrumentat procurorii DNA-Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

×