x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senat: Ordonanţa pentru modificarea Codului fiscal, adoptată

Senat: Ordonanţa pentru modificarea Codului fiscal, adoptată

04 Dec 2017   •   18:26
Senat: Ordonanţa pentru modificarea Codului fiscal, adoptată

Senatul a adoptat luni, cu 71 de voturi "pentru" şi 37 "împotrivă", proiectul de lege pentru aprobarea OUG 79/2017 referitoare la modificarea Codului fiscal, cu amendamente. 

Plenul şi-a însuşit raportul Comisiei de buget prin care ordonanţa a fost amendată astfel încât firmele care realizează venituri până la un milion de euro, au un capital social de minim 45.000 de lei şi cu cel puţin doi angajaţi pot opta între impozitul pe profit şi impozitul pe cifra de afaceri. 

Alte amendamente incluse în raportul comisiei şi adoptate de plen vizează majorarea plafonului de deductibilitate la cheltuielile cu dobânda de la 200.000 euro, cum stabilise Executivul, la trei milioane de euro şi reţinerea la sursă a impozitului aferent câştigurilor obţinute din jocurile de noroc. 

De asemenea, a fost adoptat un amendament propus în plen de senatorul PSD Ecaterina Andronescu. 

"Finanţarea proiectelor de cercetare-dezvoltare-inovare este nu este purtătoare de TVA. Documentul justificativ pe baza căruia se face decontarea proiectelor este situaţia de lucrări", se stipulează în amendamentul propus de Andronescu şi aprobat de plenul Senatului. 

Senatorii USR Nicoleta Dinu şi PNL Florin Cîţu au solicitat susţinerea în plen a celor 60 de amendamente depuse de Opoziţie şi care nu se regăsesc la amendamente admise sau respinse în raportul Comisiei de buget, dar cererea acestora a fost respinsă prin vot de plen.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cod fiscal senat ordonanţa