x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatul l-a eliberat, prin Hotărâre, pe Horia Georgescu din funcția de președinte al ANI

Senatul l-a eliberat, prin Hotărâre, pe Horia Georgescu din funcția de președinte al ANI

04 Mai 2015   •   19:08
Senatul l-a eliberat, prin Hotărâre, pe Horia Georgescu din funcția de președinte al ANI

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de luni, proiectul de Hotărâre privind eliberarea lui Horia Georgescu din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ca urmare a demisiei acestuia.

Senatorii jurişti au luat în discuţie, săptămâna trecută, scrisoarea pe care preşedintele Consiliului Naţional de Integritate (CNI), Ciprian Ciucu, a transmis-o Senatului cu privire la demisia lui Horia Georgescu, Comisia înaintând plenului un raport favorabil asupra solicitării analizate, informeaza Agerpres.

"Faţă de regula generală în materia demisiilor, nefiind suficientă o luare de act a acestora, prevederile legale impun necesitatea adoptării unei Hotărâri de eliberare din funcţie în urma căreia se vor declanşa procedurile privind organizarea unui nou concurs pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, potrivit Regulamentului de desfăşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte sau vicepreşedinte ai ANI. (...) În consecinţă, Comisia juridică propune plenului Senatului eliberarea lui Horia Georgescu din funcţia de preşedinte al ANI", se arată în raportul Comisiei juridice, supus atenţiei plenului Senatului.

Hotărârea Senatului a fost adoptată cu 103 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere.

Horia Georgescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al ANI în data de 17 martie, după ce a fost reţinut de DNA şi ulterior arestat preventiv, el fiind acuzat de abuz în serviciu în dosarul ANRP.

×
Subiecte în articol: Horia Georgescu ani