x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SENTINŢĂ DEVA/Avocat fals, închis

SENTINŢĂ DEVA/Avocat fals, închis

de Miruna Pasa Petru    |    09 Dec 2008   •   00:00

Fondatorul unor barouri paralele cu cele legale în care sunt înscrişi avocaţii români a fost condamnat pentru exercitarea fără drept a acestei profesii.

Pompiliu Bota, conducător al aşa-numitului Barou Constituţional, a primit un an de închisoare din partea magistraţilor de la Judecătoria Deva pentru că a profesat fără drept avocatura. Această condamnare a dus şi la “reactualizarea” unei pedepse anterioare aplicate lui Bota pentru evaziune fiscală, de doi ani închisoare, sancţiune care nu va mai fi suspendată ci se va adăuga noii condamnări. “Inculpatul execută în final pedeapsa de 3 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor” de a alege, de a fi ales în funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, se arată în hotărârea Judecătoriei Deva.

Pompiliu Bota a declarat ieri agenţiei Mediafax că a atacat deja cu apel sentinţa de condamnare. Acesta a susţinut că ar mai avea în ţară încă aproximativ 50 de asemenea dosare penale. Asociaţiile paralele înfiinţate de Bota au stârnit în urmă cu câţiva ani protestele avocaţilor români înscrişi în Uniunea Naţională a Barourilor din România. Anul trecut a fost deferit justiţiei.

×
Subiecte în articol: observator