x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sergiu Nicolaescu va avea statuie în Arad

Sergiu Nicolaescu va avea statuie în Arad

10 Ian 2013   •   15:27
Sergiu Nicolaescu va avea statuie în Arad

Regizorul Sergiu Nicolaescu ar putea primi, post mortem, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Arad, urmând să fie ridicată şi o statuie a cineastului, potrivit mediafax.ro.

Proiectul de hotărâre prin care regizorul Sergiu Nicolaescu să fie declarat post mortem cetăţean de onoare al municipiului Arad va fi supus dezbaterii Consiliului Local.

"Sergiu Nicolaescu va rămâne în memoria colectivă naţională şi în special arădeană şi de aceea merită toată recunoştinţa şi consideraţia. Activitatea domniei sale este legată şi de Arad, în perioada 2000-2004 Sergiu Nicolaescu reprezentând cu cinste şi demnitate oraşul în Parlamentul României, în calitate de senator. Sergiu Nicolaescu a stimat Aradul şi momentul revoluţionar de la 1989 petrecut aici, imortalizând în filmul «15» imagini filmate în municipiu", a declarat Ionel Ciupe, consilierul local din Arad.

Potrivit proiectului, după acordarea titlului ar urma să fie ridicată o statuie înfăţişându-l pe regizor, în faţa Cinematografului Dacia, care ar urma să îi poarte numele.

Sergiu Nicolaescu a murit la vârsta de 82 de ani, ca urmare a unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe. Regizorul a fost incinerat la 5 ianuarie, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, în cadrul unei ceremonii restrânse la care au luat parte familia şi puţini apropiaţi.

×