x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns la Palatul Regal

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns la Palatul Regal

13 Dec 2017   •   20:58
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns la Palatul Regal
Sursa foto: Foto: Victor Stroe / Jurnalul

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns miercuri seara, în jurul orei 20,20, la Palatul Regal din Bucureşti, unde, până sâmbătă, cei care l-au admirat pe fostul suveran îi pot aduce un ultim omagiu. 

Cortegiul funerar a fost întâmpinat de sute de oameni, cu aplauze. S-a scandat minute în şir "Regele Mihai" şi "Monarhia salvează România". 

Sutele de persoane aflate în faţa Palatului Regal pentru a-l întâmpina pe fostul suveran au adus portrete ale acestuia, flori şi steaguri cu însemnele regale ale României. 

Calea Victoriei este străjuită de steaguri ale României cu bandă neagră de doliu. 

Cortegiul a venit de la Castelul Peleş, unde miercuri, pentru câteva ore, a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului suveran, după aducerea în ţară. 

La Peleş, i-au adus un ultim omagiu Regelui Mihai preşedintele ţării, premierul, membri ai Executivului, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi membri ai corpului diplomatic străin acreditat la Bucureşti. 

În drumul spre Palatul Regal, cortegiul, salutat pe tot traseul de oameni simpli, a trecut pe sub Arcul de Triumf. 

Pe sub Arcul de Triumf au trecut miercuri seara atât maşina în care se afla coroana regală, cât şi maşina cu sicriul fostului suveran al României. Sute de oameni l-au salutat în plină stradă, iar pe traseu au aruncat cu flori spre cortegiul funerar. 

La Palatul Regal, imediat după depunerea sicriului fostului suveran în Sala Tronului este programată o slujbă religioasă cu caracter privat. 

Toţi cei care doresc să depună flori şi să se închine la catafalcul Regelui pot veni la Sala Tronului de la Palatul Regal miercuri, între orele 21,00 şi 24,00, joi - între orele 8,00 şi 22,00 şi vineri - între orele 8,00 şi 22,00. 

Zilele de 14, 15 şi 16 decembrie au fost declarate de Guvern zile de doliu naţional pe teritoriul României în memoria Regelui Mihai. 

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie, în Elveţia, la vârsta de 96 de ani. AGERPRES

×