x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, adus la Catedrala Patriarhală pentru slujba de înmormântare

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, adus la Catedrala Patriarhală pentru slujba de înmormântare

16 Dec 2017   •   12:36
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, adus la Catedrala Patriarhală pentru slujba de înmormântare

 Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a fost adus, sâmbătă, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, unde va avea loc slujba de înmormântare a fostului suveran.


După un scurt serviciu religios privat oficiat, sâmbătă dimineaţă, în Sala Tronului de la Palatul Regal, şi o ceremonie religioasă şi militară în Piaţa Palatului Regal, sicriul a fost urcat pe un afet de tun, care a fost tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

Cortegiul funerar a mers pe jos, pe traseul Piaţa Palatului Regal - Calea Victoriei - Splaiul Independenţei - Piaţa Unirii - intrarea pe Dealul Mitropoliei.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a fost însoţit pe acest traseu de membri ai Familiei Regale a României, de militari şi de reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române. În fruntea cortegiului funerar s-a aflat un sobor de preoţi. În momentul în care a ajuns la Dealul Patriarhiei, cortegiul funerar s-a oprit, iar miile de persoane adunate în zonă au aplaudat minute în şir şi au scandat numele fostului suveran.

Ulterior, a avut loc o scurtă ceremonie religioasă şi militară, după care sicriul a fost urcat pe Dealul Mitropoliei spre catedrala unde urmează să se desfăşoare slujba.

Pe tot traseul până la Catedrala Patriarhală, oamenii au însoţit cortegiul funerar, în semn de omagiu faţă de fostul suveran. Mulţimea, adunată de o parte şi de alta a drumului, a aplaudat şi a aruncat flori în faţa cortegiului.

La Catedrala Patriarhală, va avea loc slujba de înmormântare, la care şi-au anunţat prezenţa şi preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Mihai Tudose.

După slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, de unde sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi transportat cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş, unde fostul suveran va fi înmormântat lângă Regina Ana. AGERPRES

×