x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Simularea examenelor naţionale va avea loc în februarie. Vezi CALENDARUL stabilit de ministerul Educaţiei

Simularea examenelor naţionale va avea loc în februarie. Vezi CALENDARUL stabilit de ministerul Educaţiei

de Veronica Micu    |    09 Ian 2014   •   13:40
Simularea examenelor naţionale va avea loc în februarie. Vezi CALENDARUL stabilit de ministerul Educaţiei
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Simularea evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc între 18 și 20 februarie, în timp ce a bacalaureatului, la care vor participa în premieră și elevii claselor a XI-a, se va desfășura între 3-7 martie, potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN).

"Elevii vor fi evaluaţi din materia parcursă până la data susţinerii trestului. Elevii de clasa a XI-a, care vor simula pentru prima dată bacalaureatul, vor susţine doar două probe: română şi matematică sau istorie", a explicat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie pentu Mediafax.

Potrivit calendarului MEN, disciplinele la care se organizează simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a sunt limba şi literatura română (18 februarie), limba şi literatura maternă (19 februarie, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursuri gimnaziale în limba maternă) şi matematică (20 februarie).

Rezultatele vor fi afişate în 7 martie.

Calendar simulare Bacalaureat

Limba şi literatura română (3 martie), limba şi literatura maternă (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializări (7 martie).

Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

"Vreau să precizez că istoria în programa de bacalaureat este istoria de clasa a XII-a. Atunci întrebarea este: cum simulăm examenul de istorie în clasa a XI-a? Modelul de examen va fi pilotat cu subiecte parcurse în primul semestru din clasa a XI-a. Este important ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen şi modelul de subiecte. La anul (2015 - n.r.), când aceşti elevi vor fi în clasa a XII-a, vor a avea a doua simulare, de data aceasta cu subiecte din programa de bacalaureat. Din punct de vedere didactic, considerăm că este importantă această analiză, pentru că vedem nivelul de pregătire pentru două discipline. Este un avantaj pentru elev, chiar dacă materia respectivă nu face parte din programa de bacalaureat", a mai spus ministrul Educaţiei.

×