x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliștii de la Garda de Mediu amenință cu proteste. Sunt nemulțumiți de salarii

Sindicaliștii de la Garda de Mediu amenință cu proteste. Sunt nemulțumiți de salarii

12 Oct 2021   •   19:30
Sindicaliștii de la Garda de Mediu amenință cu proteste. Sunt nemulțumiți de salarii
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Sindicatul Național al Garzii de Mediu amenință cu proteste deoarece angajații sunt nemulțumiți de salarii și de volumul mare de muncă.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Sindicatul Național al Garzii de Mediu anunță că „va acționa pe toate căile legale pentru a apăra interesele angajaților instituției și pentru satisfacerea condițiilor minimale, fără de care activitatea GNM nu se poate desfășura în condiții normale”.

Sindicaliștii consideră că prin amânarea punerii în aplicare a Ordinului ministrului mediului, apelor si padurilor nr. 1006/29.06.2021 prin care se elimina inechitatile salariale din cadrul GNM, sunt afectate grav nu numai interesele angajaților instituției, dar și activitatea acestora în îndeplinirea atribuțiilor de inspecție și control.

Sindicaliștii mai spun că angajații instituției au rămas cei mai prost plătiți funcționari publici în ciuda răspunderii uriașe în ceea ce privește protejarea mediului.

„Este inadmisibil ca în anul 2021 să existe comisari de mediu care primesc un salariu de 2660 lei pe lună, cu mult sub salariul mediu pe economie”, susțin sindicaliștii.

Reprezentanții angajaților mai spun că și volumul de muncă și responsabilitatea sunt foarte mari. Potrivit statisticilor, în perioada ianuarie-septembrie 2021 au fost realizate aproape 27.000 de controale, valoarea amenzilor aplicate fiind de peste 80 de milioane de lei lei.

De asemenea, în aceeași perioadă au fost emise 285 de dispozitii de sistare a activității, 43 de propuneri de suspendare a autorizațiilor de mediu, au fost facute 104 sesizări penale și au fost confiscate 112 mijloace auto.

Toate activitățile au fost realizate cu 450 de comisari din toată țara. Sindicaliști trag concluzia ca Garda de Mediu este o instituție puternic subdimensionată, raportul fiind un singur comisar de mediu la 40.000 de locuitori.

(sursa: Mediafax)

×