x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicate - Fuziunea BNS cu CNSLR Fratia, "amanata" de PRM

Sindicate - Fuziunea BNS cu CNSLR Fratia, "amanata" de PRM

13 Oct 2004   •   00:00

Liderii Blocului National Sindical (BNS) si cei ai CNSLR-Fratia au decis sa amane semnarea fuzionarii, cu trei zile inaintea datei stabilite pentru congresul de constituire a noii structuri sindicale pana dupa alegeri, cand situatia politica se va stabiliza.

Hotararea de a renunta la fuziune a fost luata ieri, cand s-a ajuns la concluzia ca nu pot finaliza procesul deoarece elementele care tin de natura juridica si de patrimoniu fac imposibila fuzionarea. Motivele pentru care BNS si CNSLR-Fratia au renuntat sa mai fuzioneze sunt aparent cele invocate de liderii sindicali (ratiuni de ordin tehnic si statutar). In realitate este vorba despre avertismente fara echivoc primite de sindicalisti de la diplomati americani care dezaproba acordul cu PRM, a confirmat Dumitru Costin, presedintele BNS, citat de Mediafax. Cele doua confederatii "nu si-au propus sa isi inchipuie cineva ca sunt masa de manevra politica", a declarat presedintele CNSLR-Fratia, Marius Petcu.

Reprezentantii celor doua confederatii au negat vreo influenta politica in luarea deciziei de a amana unificarea celor doua centrale sindicale. Ei sustin ca orientarea politica a celor doua confederatii este independenta de actiunile sindicale pe care le vor intreprinde in perioada urmatoare. Secretarul general al BNS a mai declarat ca vor avea cel putin 15 locuri eligibile pe listele de alegeri ale PRM. Noua confederatie urma sa fie condusa de Marius Petcu presedinte, Dumitru Costin presedinte executiv, Liviu Luca vicepresedinte si Matei Bratianu secretar general. (Zoltan Petru, Crivat Radu)

×
Subiecte în articol: observator