x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sinteza zilei. Dezvăluiri despre ÎMBOGĂŢIŢII regimului mafiot

Sinteza zilei. Dezvăluiri despre ÎMBOGĂŢIŢII regimului mafiot

26 Mai 2015   •   23:46
Sinteza zilei. Dezvăluiri despre ÎMBOGĂŢIŢII regimului mafiot
Sursa foto: captura video Antena 3

Puiu Popoviciu este unul din cei mai mari miliardari ai ţării. Numele lui este legat de afaceri precum Băneasa Investments sau Băneasa Rezidenţial.

În urmă cu aproape 11 ani, Universitatea de Agronomie s-a asociat cu Puiu Popoviciu. Imensul teren a fost subapreciat de 10 ori, astfel că "gogoaşa" a fost înghiţită de universitate, care trebuia să primească o sumă fixă pe an.

Pentru că nu s-a întâmplat, specialiştii investighează acum afacerile marca Puiu Popoviciu. Din 2008, nici suma fixă anuală nu a mai fost primită de universitate, aşa că actuala conducere s-a adresat instanţei.

Pentru vechea conducerea a universităţii, lucrurile stau altfel: fostul rector spune că nu are nimic să-şi impută. Mai mult, "suntem toţi responsabili", a spus fostul rector.



De cealaltă parte, firma lui Popoviciu a refuzat să comenteze.

Puiu Popoviciu controlează zeci de afaceri şi este unul din cei mai discreţi milionari ai României, el ferindu-se de presă.

În Capitală, controlează mai multe reţele de hoteluri şi restaurante.

În 2012, Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti, cauzând un prejudiciu de peste 600 milioane lei statului.


Falsul pe care se bazează întregul dosar ICA

În anul 2005, Parchetul a dat NUP (neînceperea urmăririi penale - n.r.) în dosarul ICA.

După numai doi ani, în 2007, atunci când Dan Voiculescu a devenit inamicul politic al preşedintelui de atunci Traian Băsescu, DNA s-a folosit de două sesizări anonime prezentate de Grupul de Investigaţii Politice.


Ulterior, dosarul ICA a fost redeschis.

Iată, mai jos, mărturia denunţărorului, potrivit căruia Dan Voiculescu a salvat ICA.


Vanghelie a plătit 9.000 de semnături pentru EBa din şpagă

Campania pentru alegerile europarlamentare a mezinei fostului preşedinte, Elena Băsescu, ar fi fost susţinută de Marian Vanghelie.

Când s-a retras din cursa pentru europarlamentare, EBa se lăuda că a strâns semnăturile necesare pentru a candida ca independent la europarlamentare, dar iese din cursă.

Marian Vanghelie a fost arestat pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.  

×