x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sistemul de folosire a cardurilor de sănătate blocat în judeţul Hunedoara

Sistemul de folosire a cardurilor de sănătate blocat în judeţul Hunedoara

04 Mai 2015   •   16:34
Sistemul de folosire a cardurilor de sănătate blocat în judeţul Hunedoara
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

 Sistemul de folosire a cardurilor de sănătate s-a deblocat parţial, luni după-amiază, în judeţul Hunedoara, medicii de familie având posibilitatea să folosească cititoarele de carduri doar pentru cele care au fost activate deja, cu câteva zile înainte. 

'Am putut folosi cititoarele de carduri de sănătate doar pentru cele care au fost activate mai demult. Cardurile care nu au fost activate nu au putut fi utilizate, mesajul pe care l-am primit pe cititoare fiind că unitatea de management este indisponibilă', a declarat, pentru AGERPRES, dr.Ana Chiş-Şerban, preşedinta Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie, filiala Hunedoara. 

Ea a explicat că, în aceste condiţii, pacienţii care au venit la cabinetele medicilor au fost consultaţi, dar a atras atenţia că trebuie găsită o soluţie la problemele apărute în sistem, deoarece acum bolnavii nu-şi pot ridica reţetele fără să aibă cardul de sănătate activ. 

Citeste şi: Cardul de sănătate! Cum îl obţii şi ce păţeşti dacă nu îl ai

'Sunt bolnavi cronici care au primit reţeta în ultimele zile ale lunii trecute şi nu şi-au ridicat încă medicamentele, din diferite motive. Acum nu pot să-şi ia medicamentele de la farmacii pentru că nu au cardul activat', a afirmat dr. Ana Chiş-Şerban. 

Cardurile de sănătate au putut fi activate de medicii de familie din judeţul Hunedoara doar 20 de minute, luni dimineaţa, după care cititoarele din cabinetele medicale s-au blocat. 

Citeşte şi: Cardul de sănătate, situaţii ilare: Euro în cont, bancomate blocate!

Potrivit dr. Chiş-Şerban, şi timpul de consultaţie a crescut din cauză că fiecare operaţiune efectuată de medic trebuie validată apoi pe cardul de sănătate, ceea ce implică mai mult de zece minute în plus pentru fiecare pacient. 

În judeţul Hunedoara activează peste 240 de medici de familie. 


agerpres.ro

×