x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șomajul explodează în România. Violeta Alexandru: Sper să nu trecem de 500.000!

Șomajul explodează în România. Violeta Alexandru: Sper să nu trecem de 500.000!

22 Mai 2020   •   22:22
Șomajul explodează în România. Violeta Alexandru: Sper să nu trecem de 500.000!

Ministrul Muncii a mărturisit că şomajul în România creşte în ritm accelerat. Violeta Alexandru a anunţat că speră ca măsurile active luate de Guvern să oprească această creştere.

"Cel mai probabil, procentul va fi în jurul a 41 la sută, aşa se conturează concluzia după dezbaterile avute cu partenerii sociali, dar până nu luăm o decizie, vă informez asupra unei intenţii. Nu aş vrea să închid încă discuţiile cu cei care mai au idei de adus. Rămâne să decidem în zilele următoare. Sprijinul este din costul salarial per fiecare angajat, va fi acordat pe trei luni în sumă fixă, după care vom modifica măsura în raport cu revenirea la activitate a angajatorilor şi angajaţilor.

Vom sprijini direct angajatorii care reiau în activitate pe cei care nu mai au nici un loc de muncă. Avem în vedere o măsură activă de sprijinire a angajatorilor cu un procent de 30 la sută din salariu, ca aceşti oameni să se poată întoarce la serviciu.

Este evident că suntem pe o curbă ascendentă. Numărul contractelor întrerupte este în creştere, am ajuns la 400.000, faţă de 300.000 acum o săptămână. Vreau să pun în funcţiune acest mecanism de reangajare, aştept măsurile active şi dorinţa mea este ca acest număr să nu crească mai mult de 500.000 de şomeri. Vom vedea şi cum evoluează piaţa", a declarat Violeta Alexandru, la TVR.

Antena3

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru