x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu propune ca aleșii locali să fie suspendați pe perioada mandatului

Sorin Oprescu propune ca aleșii locali să fie suspendați pe perioada mandatului

de Mihaela Stănescu    |    29 Aug 2014   •   17:05
Sorin Oprescu propune ca aleșii locali să fie suspendați pe perioada mandatului
După ce Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă care permite traseismul politic al primarilor si consilierilor locali, Primarul General Sorin Oprescu a declarat că aleşii locali ar trebui să se suspende pe perioada mandatului din formaţiunile politice în care se află, pentru a asigura echidistanţa în decizii.

Primarul Capitalei a făcut o declarație de presă unde s-a referit și la noua ordonanță de urgență aprobată joi de Guvern, care prevede traseismul politic. ''Partidele să se dispute între ele pe idei, programe politice și soluții în interesul cetățenilor, pentru performanțe pozitive, constructive, nu pentru obstrucție, disoluție și paralizie instituțională, cu efecte și consecințe negative, uneori majore, în viața oamenilor. Nimic nu se poate realiza fără stabilitate politică, respectarea legii și rezolvarea promptă a anomaliilor și disfuncțiilor care apar. În mod evident, la nivel național, ne confruntăm cu un sever blocaj funcțional, în detrimentul interesului public. Această situație a fost generată de reașezarea scenei politice, la jumătate de ciclu electoral. Din punct de vedere politic, este o nouă configurație (s-au desfăcut alianțe politice, s-au făcut altele, au apărut noi partide), fapte care nu concordă cu situația juridică''.

Oprescu este de părere că această criză politică poate fi depășită numai prin negocieri politice serioase, care să oblige și la corectarea legislației, referindu-se la legea partidelor, legea electorală sau cea a aleșilor locali și la administrația publică.

"Indiferent că esti primar, consilier local sau județean, răspunzi în fața propriilor alegători. (...) Fac un apel la consilierii locali, indiferent de culoarea politică, să se trezească, să nu mai arunce vina unul pe altul. Dacă sunteți de bună credință și interesați cu adevărat de problemele orașului și nu faceți numai demagogie politică, demonstrați acest lucru! Prima ocazie o veți avea la prima ședință ordinară, în care voi pune pe ordinea de zi, numai proiecte de hotărâre, chiar și din cele suspendate și anulate, care vizează bunul mers al orașului. Aveți prilejul să va demonstrați loialitatea față de cetățenii care v-au ales. Ca primar general mă interesează bunul mers al orașului, și nu disputele dumneavoastră politice.'', a declarat Oprescu.  

×