x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Ovidiu Vântu, citat pentru 22 mai în dosarul BID

Sorin Ovidiu Vântu, citat pentru 22 mai în dosarul BID

24 Apr 2009   •   00:00
Sorin Ovidiu Vântu, citat pentru 22 mai în dosarul BID

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit un nou termen pentru 22 mai în dosarul privind Banca de Investiţii şi Dezvoltare (BID), citându-l pentru acest termen pe Sorin Ovidiu Vântu, în calitate de inculpat, anunţă Agerpres.

La termenul de vineri, procurorul de şedinţă a cerut audierea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, judecătorul considerând acest lucru necesar pentru desfăşurarea procesului.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit pe 30 martie un nou termen în judecarea recursului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva achitării omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, în dosarul constituirii Băncii de Investiţii şi Dezvoltare.

În motivele de recurs depuse la dosar, procurorii susţin că Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe Sorin Ovidiu Vântu printr-o 'gravă eroare' şi a interpretat greşit textele legale. Ei spun că sumele de bani vărsate de Vântu reprezentând capital social al BID au fost obţinute ca urmare a unor 'operaţiuni financiare frauduloase' şi deci nu puteau fi răscumpărări legitime de unităţi de fond aferente unor certificate de investitor pretins deţinute de Vântu pe numele mandatarului său 'ocult' Nicolae Popa.

Mai mult, Parchetul precizează că nu există nicio dovadă, nici la FNI, nici la SOV Invest, că Vântu era investitor la FNI, prin intermediul lui Nicolae Popa, astfel încât declaraţia acestuia că deţine certificate de investitor la FNI este falsă. De asemenea, Parchetul declară că în baza de date a FNI nu există nicio dovadă privind existenţa carnetului de investitor nr. 468, invocat de Vântu în declaraţia depusă la Banca Naţională a României.

În consecinţă, Parchetul General a solicitat instanţei să constate vinovăţia lui Sorin Ovidiu Vântu pentru infracţiunile de fals în declaraţii şi uz de fals şi să decidă plata unor cheltuieli judiciare în valoare de 150.000 de lei. Pe de altă parte, procurorii au cerut încetarea procesului penal împotriva lui Vântu, argumentând prin intervenţia prescrierii faptelor.

Pe 18 noiembrie 2008, Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe Sorin Ovidiu Vântu în dosarul constituirii Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, considerând că acesta nu a făcut nicio ilegalitate atunci când a folosit bani de la Fondul Naţional de Investiţii. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sorin observator ovidiu văntu