x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorina Pintea: Cred cu tărie în principiile fundamentale ale libertăţii presei

Sorina Pintea: Cred cu tărie în principiile fundamentale ale libertăţii presei

03 Mai 2019   •   15:11
Sorina Pintea: Cred cu tărie în principiile fundamentale ale libertăţii presei

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că numai cu o presă independentă se poate clădi o "democraţie solidă" şi a mulţumit jurnaliştilor pentru sprijinul constant pe care l-au acordat instituţiei pe care o conduce.

"Ziua mondială a libertăţii presei reprezintă pentru mine un prilej de a mulţumi colegilor din mass media pentru sprijinul constant pe care l-au acordat Ministerului Sănătăţii şi mie, personal, în ultimul an. Este şi o oportunitate pentru a evidenţia rolul deosebit pe care jurnaliştii îl au în formarea şi dezvoltarea societăţii, dar şi responsabilitatea în informarea corectă a publicului. Cred cu tărie în principiile fundamentale ale libertăţii presei, cred că numai cu o presă independentă putem clădi o democraţie solidă. Gândul meu se îndreaptă astăzi şi către ziariştii care şi-au pierdut viaţa în timp ce îşi exercitau profesia", a spus Pintea, potrivit unui mesaj transmis presei.

Ministrul le-a urat "La mulţi ani" jurnaliştilor şi i-a îndemnat să respecte valorile libertăţii de exprimare.

"La mulţi ani, vă îndemn să respectaţi valorile libertăţii de exprimare şi să aveţi tăria de a nu vă abate nicio clipă de la deontologia profesională", a mai spus Pintea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sorina pintea