x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SpaceX a lansat cu succes 10 sateliţi de telecomunicaţii

SpaceX a lansat cu succes 10 sateliţi de telecomunicaţii

09 Oct 2017   •   18:17
SpaceX a lansat cu succes 10 sateliţi de telecomunicaţii

 Compania privată americană SpaceX a lansat cu succes 10 sateliţi de telecomunicaţii fabricaţi de Iridium Communications, luni dimineaţă, cu ajutorul unei rachete din gama Falcon 9, a cărei primă treaptă a revenit apoi fără probleme pe Terra, plasându-se în poziţie verticală pe o platformă plutitoare din Oceanul Pacific, informează AFP. 

Lansarea a avut loc de la baza aeriană Vandenberg din California la ora locală 05:37 (12:37 GMT). După şapte minute, prima treaptă a rachetei Falcon 9 şi-a pornit motoarele şi a realizat o coborâre verticală controlată. 

"Aterizare reuşită a primei trepte", a exclamat un comentator de la SpaceX în timpul transmisiunii în direct a lansării, ce a fost difuzată pe site-ul companiei create de Elon Musk, în aplauzele inginerilor de la centrul de control din Hawthorne, California. 

Reciclându-şi rachetele, SpaceX doreşte să scadă considerabil costul lansărilor şi să deschidă astfel o nouă eră în domeniul explorării spaţiale. 

Lansarea de luni a fost cea de-a treia din cele opt prevăzute de SpaceX în contul Iridium Communications. Compania doreşte să plaseze pe orbită o serie de 75 de sateliţi până în 2018, în cadrul unui proiect de 3 miliarde de dolari ce vizează îmbunătăţirea reţelei sale mondiale de comunicaţii.

AGERPRES

×