x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spania. Tânără româncă sechestrată de alţi cinci români şi obligată să se prostitueze, salvată de autorităţi

Spania. Tânără româncă sechestrată de alţi cinci români şi obligată să se prostitueze, salvată de autorităţi

23 Apr 2014   •   17:21
Spania. Tânără româncă sechestrată de alţi cinci români şi obligată să se prostitueze, salvată de autorităţi

Poliţia spaniolă a eliberat o tânără româncă sechestrată de cinci conaţionali care o obligau să se prostitueze într-o casă din Alicante. Potrivit unui comunicat de presă, românca a reuşit să ceară ajutorul unei prietene, prin intermediul unei reţele sociale.

Operaţiunea s-a desfăşurat în cadrul Planului de acţiune împotriva traficului cu fiinţe umane, pus în funcţiune de direcţia generală a poliţiei. O româncă din Londra a sunat la poliţia spaniolă, la numărul de telefon special alocat pentru aceste cazuri - 091 -, şi a relatat că o prietenă din Spania i-a cerut ajutorul pentru a fi eliberată întrucât este reţinută şi obligată să se prostitueze de către de mai multe persoane. În câteva ore, poliţia a reuşit să identifice victima, a găsit-o într-un loc public din Alicante, a verificat faptele şi a eliberat-o pe româncă.

Poliţia spaniolă aminteşte că a prezentat în urmă cu un an 'Planul împotriva traficului cu fiinţe umane cu scopul exploatării sexuale', prin intermediul unei campanii naţionale în care erau prezentate diferite canale de comunicare şi contacte pentru a uşura atât colaborarea cetăţenilor, cât şi denunţurile victimelor - un număr de telefon gratuit şi permanent, o adresă de email şi hashtag-ul #contralatrata, în cadrul campaniei de conştientizare, desfăşurate pe reţelele sociale.

×