x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul 'Grigore Alexandrescu': Copilul salvat din puţ este în continuare sub tratament

Spitalul 'Grigore Alexandrescu': Copilul salvat din puţ este în continuare sub tratament

30 Apr 2017   •   19:22
Spitalul 'Grigore Alexandrescu': Copilul salvat din puţ este în continuare sub tratament

Starea copilului din Teleorman salvat din puţ este stabilă, fiind în continuare sub tratament, fără a avea loc evoluţii deosebite faţă de zilele anterioare, a declarat duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al al Spitalului ''Grigore Alexandrescu'', Raluca Alexandru.

Potrivit sursei citate, copilul respiră spontan, dar ajutat şi de masca de oxigen, fiind în continuare în continuare sub tratament.

Băiatul a fost detubat vineri. "Asta înseamnă că a răspuns tratamentului aplicat. Acum, pulmonar nu putem să spunem că este foarte bine, are încă probleme respiratorii, dar respiră spontan şi cu măscuţă de oxigen. Este în continuare pe mască de oxigen. S-a trezit, a plâns. Priveşte. Să sperăm că după un consult neurologic, care va fi făcut în cursul zilei de astăzi, să avem şi un rezultat pozitiv din punct de vedere neurologic", a spus medicul Raluca Alexandru, în urmă cu două zile.

Marţi seară, băieţelul de un an şi opt luni salvat din fântâna de la Balta Sărată, judeţul Teleorman, a fost transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", după ce a fost evaluat de medicii aflaţi la faţa locului.

După aproximativ zece ore de încercări, copilul a fost adus la suprafaţă cu tot cu pompa de sub el. Pe parcursul operaţiunilor de salvare, băieţelul a stat cu aproape jumătate din corp sub apă.

Echipele de intervenţie au încercat ridicarea acestuia cu ajutorul unor tije, dar au şi săpat un şanţ paralel cu fântâna, ca un canal de legătură cu băiatul.

Pentru scoaterea lui la suprafaţă au intervenit mai mulţi reprezentanţi ai ISU Bucureşti-Ilfov, ISU Olt şi Dolj. www.agerpres.ro

×