x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SRI: Paramilitar sârb, care spiona baza NATO de la Kogălniceanu, declarat indezirabil în România

SRI: Paramilitar sârb, care spiona baza NATO de la Kogălniceanu, declarat indezirabil în România

14 Noi 2017   •   17:48
SRI: Paramilitar sârb, care spiona baza NATO de la Kogălniceanu, declarat indezirabil în România

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, marţi, măsura declarării ca indezirabil, pentru o perioadă de 15 ani, din considerente de securitate naţională, a cetățeanului sârb Bratislav Zivkovic, care ar fi spionat baza militară de la Mihail Kogălniceanu. 

„Această organizație este cunoscută ca fiind una paramilitară, cu orientări naționalist-șoviniste. În perioada 2014-2015, cetățeanul sârb Bratislav Zivkovic a participat de partea separatiștilor pro-ruși, alături de alți voluntari ruși, membri ai aceleiași organizații. În cursul anului 2017, Bratislav Zivkovic s-a deplasat de mai multe ori în România, cu scopul de a întreprinde activități de scurgere de informații care, potrivit cadrului legal constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Zivkovic a întreprins acte preparatorii de procurare și transmitere a unor secrete de stat unei puteri sau organizații străine, ori agenților acestora, și constituirea de rețele informative pe teritoriul României”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, Ovidiu Marincea. 

„Zivkovic a manifestat interes pentru obținerea de documente clasificate referitoare la infrastructura critică și obiectivele militare naționale, cât și ale aliaților, amplasate în sud-estul României cu intenția de a afecta parteneriatele noastre strategice. Toate acțiunile cetățeanului sârb derulate în România au avut un caracter clandestin și un modus operandi specific activităților de spionaj”, a mai spus  Ovidiu Marincea. 

×