x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 12 iulie 2007

Starea vremii 12 iulie 2007

12 Iul 2007   •   00:00

In zilele următoare, circulaţia aerului se va orienta din sector nord-vestic. Pasajele frontale, de provenienţă nord-atlantică, vor avea mai puţină umezeală care să se transforme in precipitaţii, faţă de cele de ieri şi alaltăieri, care in mare parte proveneau de deasupra Mării Mediterane.

Comentariul specialistului

In zilele următoare, circulaţia aerului se va orienta din sector nord-vestic. Pasajele frontale, de provenienţă nord-atlantică, vor avea mai puţină umezeală care să se transforme in precipitaţii, faţă de cele de ieri şi alaltăieri, care in mare parte proveneau de deasupra Mării Mediterane. Şi cum acele sisteme frontale vor influenţa spaţiul geografic al Romăniei, doar cu partea lor extremă, ploile din ţara noastră vor fi puţine, de scurtă durată, in general slabe cantitativ şi se vor semnala in regiunile nordice şi centrale, precum şi la munte. Temperatura aerului va fi in creştere, de la o zi la alta şi de la o noapte la alta, la fel şi presiunea atmosferică.

  • Â meteorolog Romica Jurca

Â

Pe litoral:

Azi (joi):

Cerul va fi variabil, cu unele innorări şi numai izolat vor fi condiţii de averse

şi descărcări electrice. Văntul va avea intensificări temporare. Maxime: 27... 28°C, iar minime: 15... 16°C. Temperatura apei mării va fi de 17... 19°C.

Măine (vineri):

Vremea va fi in general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar văntul va mai prezenta

intensificări. Maxime: 26... 27°C, iar minime: 16...17°C.

Temperatura apei mării se va situa in jurul valorii de 18°C.

Poimăine (sămbătă):

Vremea va fi in general  frumoasă. Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab şi moderat. Maxime: 25... 26°C, iar minime: 18... 19°C. Temperatura apei mării va fi de 18...19°C.

La munte:

Azi (joi):

Vremea se va răci. Cerul va mai prezenta innorări şi vor cădea averse insoţite de descărcări electrice, pe arii relativ extinse in Carpaţii Occidentali şi Orientali, unde şi cantităţile de apă vor putea depăşi 25 l/mp şi local in Meridionali.

Măine (vineri):

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, şi izolat vor fi averse şi descărcări electrice.

Poimăine (sămbătă):

Vremea va fi frumoasă şi se va incălzi uşor. Cerul va fi variabil, şi izolat vor fi ploi de scurtă durată.

×
Subiecte în articol: observator