x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stenograme Iași. Nichita spionează un cetățean britanic: “E însurat, nu, are soție aici, are la Londra…despre el toate amănuntele, toate datele”

Stenograme Iași. Nichita spionează un cetățean britanic: “E însurat, nu, are soție aici, are la Londra…despre el toate amănuntele, toate datele”

de Cristinel C. Popa    |    02 Mai 2015   •   17:47
Stenograme Iași. Nichita spionează un cetățean britanic: “E însurat, nu, are soție aici, are la Londra…despre el toate amănuntele, toate datele”

Conform informațiilor “pe surse”, în stenogramele interceptărilor făcute la Iași, găsim la un moment dat un Gheorghe Nichita preocupat de spionarea în detaliu a unui cetățean britanic. Primarul Iașului îi solicită lui Avirvarei Ștefan, efectuarea unor verificări în municipiul Cluj - Napoca pentru obținerea de date și informații despre Wolsey Robert.

Iată fragmente din stenogramele interceptărilor:

„NICHITA GHEORGHE: Stefane, baietii aia ai nostri nu pot sa vada la Cluj despre el toate amanuntele, toate datele?
AVIRVAREI STEFAN: Pai da nu stiu, ce sa mai... sa-i trimit pana acolo?
NICHITA GHEORGHE: Da, adica ma intereseaza toata viata lui.
AVIRVAREI STEFAN: Aha.
NICHITA GHEORGHE: Cu cine este...
AVIRVAREI STEFAN: Haideti c-am sa incerc.
NICHITA GHEORGHE: E insurat, nu-i insurat, are sotie aici, nu are aici, are la Londra, unde-o are...
AVIRVAREI STEFAN: Incerc sa aflu, am sa vorbesc cu ei si nu stiu, maine sa-i trimit.
NICHITA GHEORGHE: Da, pai vreau cat mai rapid, imi trebuie intr-o zi, doua sa stiu totul.
AVIRVAREI STEFAN: Da.
NICHITA GHEORGHE: Daca nu reusesti spune-mi, ca trimit pe altcineva daca nu.”

Conform celor dispuse de Nichita Gheorghe, începând cu data de 17.03.2015, Dumitrașcu Ionuț, angajat al S.C. SALUBRIS S.A. s-a deplasat țn municipiul Cluj Napoca, unde l-a contactat pe numitul Wolsey Robert, sub pretextul derulării unor afaceri, încercând în acest mod să obțină detalii despre el. Datele obținute de către Dumitrașcu Ionuț în perioada 17 - 18.04.2015, au fost transmise către Gheorghe Nichita, care i-a comunicat angajatului S.C. SALUBRIS S.A. totodată ce atitudine să adopte în întâlnirile cu cetățeanul englez. De asemenea, la instigarea primarului Nichita Gheorghe, cardul lui Dumitrașcu Ionut a fost alimentat în două rânduri cu sume de aproximativ 1.000 lei. Relevante în acest sens sunt următoarele conversații telefonice purtate în datele de 17 și 18.03.2015. Astfel, în data de 17-03-2015, la ora 10:59:47, Avirvarei Ștefan a luat legatura cu Dumitrașcu Ionuț acesta solicitând bani pentru a putea afla mai multe detalii de la Wolsey Robert, aspect ce resultă din următorul fragment al convorbirii purtate de cei doi:

„DUMITRASCU IONUT: …ma intalnesc dupa amiaza cu el ca-mi face un pret, tre' sa-mi fac si eu niste carti de vizita si-mi mai trebuie niste munitie, ca vreau sa ma duc cu el la club deseara, mi-o dat cartea lui de vizita, am cacatul asta de telefon, n-am cum sa-ti fac o poza sa o trimit.
AVIRVAREI STEFAN: Bun, ai un card?
DUMITRASCU IONUT: Da, la BRD.
AVIRVAREI STEFAN: Pai sa-mi dai IBAN-ul sa merg sa-ti pun niste bani.
DUMITRASCU IONUT: Iti dau CNP-ul, n-am probleme.
AVIRVAREI STEFAN: Nu-mi trebuie CNP-ul Dumi, imi trebuie codul IBAN.
DUMITRASCU IONUT: N-am IBAN-ul dar cu CNP-ul si numele corespunde, am facut sute de depuneri.”
In continuare, la ora 11:14:04, Dumitrascu Ionut i-a comunicat lucratorului de politie locala, prin intermediul unui mesaj, tip SMS, datele sale de identitate, respectiv „cnp…. dumitrascu ionut!"
Avirvarei Stefan, in aceeasi zi, prin intermediul unei alte persoane a depus in contul lui Dumitrascu Stefan suma de 1.000 lei, aspect ce rezulta si din convorbirea telefonica purtata de acesta la ora 13:45:53 cu persoana care a efectuat depunerea sumei:
„AVIRVAREI STEFAN: Da, Bogdan.
DOMN: Cati bani trebuie sa depun?
AVIRVAREI STEFAN: 1000 de lei, tot.
DOMN: Da, dar o sa fie si comisionul de depunere, de asta intreb.
AVIRVAREI STEFAN: Nu, pune de la tine cat o fi si-ti dau eu cand ajungi la birou.
DOMN: Da, da.”
In data de 18.03.2015, printr-un mesaj tip SMS care a fost transmis la ora 00:33, Dumitrascu Ionut solicita depunerea unei noi sume de bani in acelasi cuantum, pentru continuarea in Mun. Cluj – Napoca a activitatilor pentru care Nichita Gheorghe il trimisese, „Maine dimineata tre sa mi incarci mitraliera. La fel ca azi..”
La ora 08:28, Avirvarei Stefan, i-a solicitat lui Dumitrascu Ionut sa obtina acordul lui Nichita Gheorghe pentru depunerea unei noi sume de bani, tot prin intermediul unui mesaj tip SMS, „Vorbeste cu seful de bani..."
Urmare a acestei solicitari, la ora 08:49, Dumitrascu Ionut a transmis un mesaj edilului Mun. Iasi pentru a obtine un acord in vederea depunerii unei noi sume de bani in contul sau „…stefan are nevoie de acceptul dvoastra sa mi mai dea niste oxigen…". Acest aspect Dumitrascu Ionut l-a transmis si lui Avirvarei Stefan in convorbirea pe care au purtat-o la ora 08:50 „i-am trimis mesaj acuma ca sa-ti dea ok-ul ca sa-mi dai si mie, ca m-am dat scafandru aseara si am ramas fara oxigen”
 

×
Subiecte în articol: gheorghe nichita