x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Ian 2009   •   00:00

9 ianuarie 2009



NOU ABONAMENT CFR
Pasagerii CFR pot opta pentru abonamentul săptămânal la acceslerat, rapid sau intercity. Abonamentul săptămânal nu conţine un număr limitat de călătorii, şi este valabil doar la clasa a doua. Acesta se poate emite pentru o distanţă de până la 300 km şi oferă o reducere de 50% faţă de preţul integral al unei călătorii normale. (E.S)

PATINOAR PE DN 1
Ninsoarea a creat probleme în Prahova, deşi drumarii au împrăştiat materiale antiderapante. În mai puţin de jumătate de oră s-au produs trei accidente. Traficul a fost complet blocat pe sensul spre Braşov după ce un autoturism s-a lovit de o maşină de pe contrasens. Şi pe DN 1 B, la Valea Călugărească, patru maşini s-au lovit iar la Bucov un echipaj al ACR a derapat şi s-a răsturnat. În Capitală, poliţiştii au înregistrat ieri 190 de tamponări, în timp ce 57 de permise au fost ridicate pentru diverse abateri. (L. Calciu, M. Răducanu)

ADUS CU MANDAT
Cristian Cioacă (foto) va fi adus cu mandat de aducere la procesul de declarare pe cale judecătorească a dispariţiei Elodiei Ghinescu. La termenul de ieri au fost citaţi Cristian Cioacă, bona copilului cuplului Cioacă-Ghinescu şi asistenta avocatei, Emilia Niţă. Cioacă nu s-a prezentat în faţa instanţei dar a solicitat, prin fax, suspendarea procesului. Judecătorii au respins solicitarea şi au dat un nou termen la data de 5 februarie.

VREMEA ÎN WEEK-END

Prima zi a acestui sfârşit de săptămână nu ne va aduce ninsori. Lipsa precipitaţiilor sub formă de zăpadă va fi "compensată” de temperaturile foarte scăzute, de până la -27°C în depresiuni şi la câmpie. Mâine temperatura aerului va creşte uşor faţă de azi. Duminică se va înregistra o creştere semnificativă a temperaturii, valorile maxime ajungând până la 4°C. Azi, în Bucureşti vremea va fi geroasă, cu o minimă de -1°C.

CIOROIANU, EXTRĂDAT
Marin Cioroianu, unul dintre autorii asasinatului comis în urmă cu aproape un an asupra fiului preşedintelui Republicii Ciad, a fost predat autorităţilor franceze. Cioroianu a fost reţinut la finalul lunii noiembrie 2008, în urma unei acţiuni derulate de poliţiştii români în cooperare cu autorităţile franceze.

SANCŢIUNI TÂRGU-JIU

Personalul Secţiei Maternitate din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu a fost sancţionat din cauza schimbului de bebeluşi. Asta a decis comisia de anchetă organizată la nivelul spitalului judeţean. Potrivit directorului Constantin Pălivan, niciuna dintre cele şase asistente ale secţiei nu a recunoscut greşeala, aşa că toate au fost penalizate cu 10% din salariu pentru următoarele două luni. în privinţa medicilor, şeful secţiei şi cel care se afla de gardă în momentul incidentului, au primit avertismente. (Gabriela Mladin)

×
Subiecte în articol: observator