x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Apr 2009   •   00:00
TRAFIC RELUAT PE A2
Reparaţiile la podul de la km 21+100 de pe sensul Cernavodă - Bucureşti au fost finalizate. În aceste condiţii, circulaţia a fost reluată începând de ieri, de la ora 14:00, a anunţat CNADNR. De aceea, se ridică restricţiile de circulaţie instituite pe banda 1, calea 2 (sensul Cernavodă - Bucureşti). Restricţiile de viteză se vor menţine pe o perioadă determinată.

GALAŢI

Patru gălăţeni au fost reţinuţi ieri, după ce au participat sâmbătă la agresiunea căreia i-au căzut victimă doi bărbaţi. Conform primelor cercetări, victimele au fost agresate din greşeală, de un grup de circa şase-şapte indivizi, care aveau asu­pra lor bâte, cuţite şi un pistol cu care au tras mai multe focuri. Cei doi au fost confundaţi cu alte persoane. (D. Mihalaşcu)

OMORÂT ÎN SALVARE
Un bătrân care era transportat cu o am­bulanţă a murit, după ce autoutilitara în care se afla s-a răsturnat. Accidentul a avut loc week-end-ul trecut, pe DE 574 Craiova - Piteşti, în localitatea Valea Mare (Olt), când Marius C. din Scorniceşti, şo­ferul ambulanţei a pierdut controlul au­tovehicu­lului, care s-a răsturnat într-o râ­pă. Şofe­rul asistenta medi­cală şi un însoţitor al pacientului au fost răniţi.

INERŢIE ÎN CAZUL MUNAF

Un avocat american implicat în cazul Munaf acuză autorităţile române că nu răspund solicitărilor apărătorilor şi părţii irakiene. Într-o scrisoare adresată Biroului înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, avocatul Amy L. Hanf solicită membrilor Comisiei ONU să ceară României să răspundă urgent soli­citărilor justiţiei irakiene, afirmând că ancheta de la Bagdad nu poate avansa, în lipsa colaborării părţii române. Avocatul susţine că Munaf se află în continuare la Camp Cropper.

SONDAJ ÎNCREDERE
Sorin Oprescu, primarul Capitalei, este politicianul în care românii au cea mai multă încredere - 52%. Potrivit unui sondaj CCSB realizat în perioada 18-22 apri­lie, Oprescu se plasează al doilea după guvernatorul BNR, Mugur Isărescu - 56%. Pre­şedintele Băsescu este cotat cu 40%, după premierul Boc (42%). Faţă de luna ianua­rie, încrederea în şeful statului a scăzut cu 10%. În clasamentul încrederii, Crin Antonescu (PNL) are 39%, Mircea Geoană (PSD) 33%, iar principele Radu 22%.

REPORT
Premiul cel mare pus în joc ieri la Tragerea Specială Loto 6/49  n-a fost câştigat. Cei care au jucat, dar au avut ghinion au pierdut 8,8 milioane de euro. Numerele extrase au fost: 27, 48, 19, 2, 39, 25. La tragerea Noroc au fost scoase următoarele cifre: 5025171. Pentru săptămâna viitoare premiul se ridică la peste zece milioane de euro.

BĂTUT LA MALL
Imagini şocante au apărut în cazul scandalului din februarie de la Mall Plaza dintre clanul Preda şi cei de la BGS. Un material video îl arată pe Eugen Preda, ţinut de doi bărbaţi îmbrăcaţi în uniformă a poliţiei, în timp ce un al treilea, îmbrăcat în haine civile, îl loveşte. În imagini se poate observa că Eugen Preda are mâinile legate cu cătuşe la spate în timpul agresiunii. "Vom face verificarea tuturor persoanelor care apar în aceste imagini", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.


×
Subiecte în articol: observator