x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Mai 2009   •   00:00

16 mai 2009



COMUNICARE
Angajatorii din agenţii, companii, partide politice sau ONG-uri sunt invitaţi să participe luni şi marţi la etapa finală a Olimpiadelor Comunicării, unde pot identifica printre finalişti viitori potenţiali angajaţi. Prezentările publice ale celor 225 de tineri ajunşi în finală vor avea loc la Palatul Parlamentului. Concurenţii au realizat, timp de două săptămâni, campanii şi strategii de imagine pentru unii dintre cei mai mari "clienţi" de comunicare din toate domeniile: companii, branduri comerciale, oameni politici sau instituţii publice. Detalii se pot găsi pe www.olimpiadelecomunicarii.ro. (E.M.)

CRAIOVA
Nici un elev de la clasa a VIII-a a Şcolii nr. 26 din cartierul Mofleni din Craiova nu a promovat teza unică la română. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a afirmat că această situaţie este fără precedent. La teză s-au prezentat 10 din cei 24 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la Şcoala nr. 26. "Este ceva în neregulă la această şcoală. Voi lua legătura cu directorul şi cu profesorii de română să vedem ce s-a întâmplat. Chiar dacă majoritatea elevilor sunt de etnie rromă, nu înseamnă că trebuia să se ajungă la această situaţie", a declarat Inspectorul general adjunct, Nicuşor Cotescu. (Mediafax)

MULŢI SUPLINITORI
Numărul profesorilor suplinitori s-a triplat între cele două mandate ale
ministrului Educaţiei, susţine Ecaterina Andronescu (foto), ajungând acum la 68.000. Ministrul crede că trebuie regândită titularizarea. "Chiar în şcoli bune există profesori suplinitori foarte mulţi şi numărul acestora a crescut în ultimii ani", a declarat Ecaterina Andronescu. "Poate că dacă am lăsa alegerea dascălilor la latitudinea directorului şcolii, acesta ar fi interesat să atragă profesori bine pregătiţi în şcoala lui, profesori titulari, şi nu suplinitori", a completat ministrul.

×
Subiecte în articol: scoala