x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Iun 2009   •   00:00

6 iunie 2009



BUŞTENI
Tânăra dată dispărută la sfârşitul lunii noiembrie 2008, împreună cu colegul său, a fost găsită ieri, pe Valea Caraiman. În urmă cu trei zile, salvatorii montani au descoperit şi cadavrul tânărului Andrei Jura. Cel mai probabil, spun oamenii muntelui, Ana Maria Coman şi Andrei Jura au fost surprinşi de avalanşă şi îngropaţi sub zăpadă. (Laura Calciu)

PROCES IPS PIMEN
Curtea de Apel Bucureşti a dat ieri câştig de cauză arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, în procesul cu CNSAS. Instanţa a admis plângerea lui IPS Pimen împotriva verdictului prin care CNSAS decisese că arhiepiscopul a făcut poliţie politică. Curtea a dispus anularea a două hotărâri ale CNSAS. Soluţia instanţei poate fi atacată cu recurs. (V. Fotache)

VIZA SUA
Washingtonul a decis să accelereze procedurile de atribuire a vizelor pentru cercetătorii şi studenţii care vor să călătorească în SUA. Conform unui oficial al Departamentului de Stat, în acest sens a fost suplimentată componenţa echipelor care eliberează vize şi au fost modificate procedurile de acordare. De aceea se estimează că de acum înainte cererile de eliberare a vizelor ar putea fi analizate în două săptămâni.

OMORÂT DE DATORII
Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Craiova a fost găsit spânzurat cu un cablu electric, într-o anexă a casei. Rudele craioveanului susţin că acesta a recurs la o astfel de măsură din cauza unei datorii pe care nu o putea achita. Bărbatul avea doi copii în vârstă de 7 şi 12 ani, cel mic având probleme cu inima. (Mihai Gavrilă)

ACTOR ÎN SPITAL
Actorul Jean Constantin a fost internat, ieri, la Spitalul de Urgenţă Constanţa. Actorul în vârstă de 81 de ani s-a dus singur la spital, acuzând dureri de inimă. În urma analizelor s-a stabilit ca marele actor să rămână internat o vreme. Jean Constantin a jucat în peste 50 de filme.

CRIMINAL CĂLĂRAŞI
Călărăşanul suspectat de violarea şi asasinarea a trei bătrâne a recunoscut anchetatorilor două dintre faptele de care este acuzat. Ionuţ Artur Strungar (21 de ani) a explicat procurorilor cum a violat-o şi ucis-o pe Mira Gheorghe, în vârstă de 80 de ani. El a dat detalii şi despre uciderea alteia, pe care a bătut-o, a violat-o şi ucis-o, ascunzând-o sub pat. În 29 mai, Tribunalul Călăraşi l-a arestat pe Strungar fiind suspectat în violarea şi asasinarea a trei bătrâne şi agresarea alteia, toate din satul Rasa.

PROF ACUZAT DE VIOL
Un profesor de sport este acuzat că împreună cu alţi doi bărbaţi a luat de pe stradă o elevă pe care ar fi violat-o. Bărbatul acuzat se numeşte Ion Sprâncu (23 ani) şi este profesor la Şcoala Generală din Filiaşi. Două adolescente au fost luate cu forţa ieri-dimineaţă de pe o stradă din Craiova de trei bărbaţi care le-au dus într-o casă părăsită din Răcarii de Sus, unde doi dintre ei au violat-o pe una dintre fete. (Mihai Gavrilă)

ATELIER ARTISTIC
Cu prilejul Zilei Internaţionale a Mediului, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" a dat din nou startul la distracţie. Începând de ieri, Parcul Alexandru Ioan Cuza din Titan este gazda unui eveniment cu temă... artistică. Astfel, până duminică, bucureştenii, şi nu numai, vor avea posibilitatea să vizite o expoziţie a meşterilor populari ce cuprinde: icoane, sculptori în lemn, ţesătoare, instrumente de suflat, împletituri etc.

×
Subiecte în articol: observator