x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Aug 2009   •   00:00

6 august 2009



CAZUL  BECALI
Un alt poliţist ilfovean de la Serviciul Furturi Auto va fi cercetat pentru neglijenţă în serviciu. El este acuzat că ar fi ştiut de furtul maşinii lui Gigi Becali şi nu a luat nici o măsură. Potrivit unor surse judiciare, propunerea a fost făcută în urma verificărilor interne declanşate la IJP Ilfov după ce un alt poliţist, cercetat penal, a declarat că i-a povestit colegului său de la Furturi Auto ceea ce se întâmplase în barul în care bodyguarzii lui Gigi Becali i-au dus pe cei trei presupuşi hoţi ai maşinii finanţatorului FC Steaua.

TELEGONDOLA SINAIA

Telegondola din Sinaia a fost redeschisă ieri. În ultimele şapte zile, telegondola a fost închisă publicului pentru realizarea reviziei tehnice, obligatorie pentru asigurarea securităţii pasagerilor. Instalaţia face legătura între cota 998 şi cota 1.400 din Masivul Bucegi şi are o capacitate de 1.700 de persoane pe oră. (Laura Calciu)

PRIME PENTRU MINERI

De Ziua Minerului, sărbătorită astăzi, angajaţii din sistem beneficiază de prime şi tichete cadou. Ortacii de la SNLO încasează contravaloarea a 400 de lei în tichete de masă, iar cei peste 2.300 de angajaţi ai CE Turceni vor primi 500 de lei. Minerii de la Rovinari vor încasa tichete de masă de 300 de lei la care se adaugă şi o primă de aceeaşi valoare. (G.M.)

IAŞI

Un ieşean s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să arunce în aer blocul în care locuia. Bărbatul a motivat că era supărat pe vecinii săi că au început lucrări de izolare termică a imobilului fără acordul său.

GARD EXPLOZIV

Un vâlcean şi-a ornat gardul cu un proiectil care putea exploda dacă ar fi fost lovit. Proiectilul a fost descoperit într-o curte din Băile Olăneşti, acesta fiind înfipt în stâlpul gardului ca element decorativ. Muniţia a fost  transportată şi depozitată în condiţii de maximă siguranţă, urmând să fie distrusă. Poliţiştii cercetează împrejurările în care obiectul de muniţie a ajuns în gardul casei.

ASASINAT TIMIŞOARA

Aproximativ 400 de persoane au participat ieri la funeraliile bărbatului ucis de cei doi studenţi medicinişti la Timişoara. Sicriul în care se află trupul neînsufleţit al lui Trifu Schrottu a fost depus în jurul orei 14:00 într-un camion acoperit cu coroane de doi metri şi jumătate înălţime. Bărbatul împlinea sâmbătă 65 de ani şi făcea parte din comitetul romilor care se ocupă de judecata ţigănească. (M.O.)

FĂRĂ APĂ CALDĂ

27.000 de apartamente şi zeci de instituţii şi agenţi economici au rămas fără apă caldă la Târgu Mureş. Ieri, E.On Gaz a sistat alimentarea cu gaze naturale a societăţii de termoficare Energomur. Valoarea datoriilor Energomur către E.On se ridică la aproape 20 de milioane de lei. Primăria a început demersurile pentru plata datoriei, dar E.On nu a precizat un termen la care se va relua furnizarea de gaze naturale. (R. Creţ)

×
Subiecte în articol: observator