x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stroe: Legea bugetului de stat va fi prezentată în Parlament până în 20 decembrie

Stroe: Legea bugetului de stat va fi prezentată în Parlament până în 20 decembrie

06 Dec 2021   •   13:25
Stroe: Legea bugetului de stat va fi prezentată în Parlament până în 20 decembrie

Proiectul legii bugetului de stat pe 2022 va fi prezentat în Parlamentul României înainte de 20 decembrie 2021 pentru a fi dezbătută și aprobată, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe. Despre avertismenul lui Florin Cîțu legat de pensii, Stroe a spus că a fost doar „o constatare”.

Ionuț Stroe a declarat, luni, în conferință de presă, că în ședința Biroului Executiv al PNL, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că până pe data de 20 decembrie propunerea pentru legea bugetului de stat va fi prezentată în Parlamentul României.

„Legea va fi prezentată pentru a fi dezbătută și adoptată la timp”, a spus Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Stroe a mai spus că în BEX au fost discuții legate de chestiunile de fiscalitate și concluzia a fost că nu vor fi noi taxe introduse.

„Mare parte a discuțiilor au fost legate de politica fiscal-bugetară pe 2022, parte a Legii bugetului de stat. De altfel, am concluzionat și ne-am reafirmat poziția în primul rând legată de noi taxe care cu siguranță nu vor exista în acest buget, ținem foarte mult la acest lucru, iar în al doilea rând pe anumite chestiuni care țin de menținerea reducerii deficitului bugetar și de menținerea tuturor indicilor macroeconomici angajați în discuțiile noastre cu Comisia Europeană. Ținta de deficit bugetar în limita a 5,84 de procente este o respectare a angajamentului semnat pe 2022”, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL.

Acesta a precizat că PNL rămâne consecvent în ceea ce privește reformarea sistemului de pensii, chestiune prevăzută și în PNRR și discutată și cu Comisia Europeană.

Întrebat despre avertismentul dat de președintele PNL Florin Cîțu în privința creșterii pensiilor, Stroe a spus că este „o constatare”.

„Nu este un avertisment, ci o constatare a unei situații de fapt. De altfel, creșterea pensiilor va determina atingerea acestui prag de 9,4% pe care l-am angajat în dialogul cu Comisia. Este evident că trebuie să ținem cont de acest lucru în viitor în ceea ce privește construcția bugetară și să încercăm să nu depășim această limită”, a răspuns Stroe.

Președintele PNL, Florin Cîțu, atrage atenția asupra costului care va fi plătit pentru creșterea pensiilor și a pensiilor minime de la 800 la 1.000 de lei: „Ne ducem la 9,5% din PIB, adică atingem cifra alocată în PNRR”, le-a spus Cîțu colegilor săi în ședința BEX.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ionuț Stroe