x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Surse:Premierul Florin Cîțu, întâlniri pentru a debloca proiectul e-facturare

Surse:Premierul Florin Cîțu, întâlniri pentru a debloca proiectul e-facturare

13 Iul 2021   •   16:08
Surse:Premierul Florin Cîțu, întâlniri pentru a debloca proiectul e-facturare
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit marți, la Palatul Victoria, cu specialiști pentru a debloca proiectul e-facturare și le-a cerut să găsească rapid soluții astfel încât proiectul să fie gata la sfârșitul anului sau, cel târziu, la începutul anului viitor.

Florin Cîțu, premier și ministru interminar de Finanțe, a discutat marți, împreună cu specialiștii, despre proiectul e-facturare.

„Șeful Executivului le-a cerut responsabililor să găsească rapid cele mai bune soluții astfel încât proiectul să fie gata la sfârșitul anului sau, cel târziu, la începutul anului viitor. Proiectul este esențial pentru România, pentru că va ajuta la o mai bună colectare și, același timp, contribuabilii vor scăpa de cozi și birocrație. Tocmai de aceea, premierul a subliniat că își dorește că prin e-facturare cetățenii să primească situația fiscală, pentru a scăpa de calcule și documente completate”, precizează pentru MEDIAFAX surse guvernamentale

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a transmis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare a lui Nazare: „Astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliției, am transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor”.

„Domnul ministru a avut posibilitatea să își dea demisia, a preferat să fie revocat. Totți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiaza”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a vorbit și despre motivele care au stat la baza acestei decizii.

„În ceea ce privește motivele, am făcut o evaluare la șase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene și eliminarea evaziunii fiscale.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de revocare din funcția de ministru de Finanțe a lui Alexandru Nazare.

×
Subiecte în articol: florin citu