x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de pasageri opriti sa plece cu feribotul

Sute de pasageri opriti sa plece cu feribotul

10 Mai 2004   •   00:00

Nava Arielle, apartinand firmei Med Lines, ar fi trebuit sa efectueze sambata prima sa cursa din Portul Constanta catre Istanbul.

Pasagerii, atat romani, cat si straini, au asteptat in zadar cateva ore sa se imbarce la bordul feribotului. Politia de Frontiera a refuzat sa le efectueze formalitatile vamale, pe motiv ca Portul Constanta nu ofera siguranta pentru pasageri deoarece nu exista un terminal special construit aici. Politistii de frontiera spun ca in aprilie au informat conducerea societatii cu privire la faptul ca pentru cursa de linie in regim feribot este necesara indeplinirea conditiilor pentru realizarea in siguranta a formalitatilor de frontiera, iar in momentul actual, in Portul Constanta, acestea nu exista.

"Fara control, putea urca oricine pe nava"

Intr-un comunicat al Politiei de Frontiera se precizeaza: "Locatia de acostare a navei intr-un spatiu deschis, unde nu exista nici o cladire ori terminal de control si nici echipamentele de control necesare, nu da posibilitatea realizarii in conditii civilizate si de siguranta a controlului de frontiera. Realizarea formalitatilor de control in situatia data ar putea permite inregistrarea unor cazuri de trecere ilegala a frontierei prin folosirea de documente false ori ascunderea in mijloacele de transport, iesirea ilegala din tara a persoanelor urmarite ori trecerea frontierei a celor implicate in retele de tip mafiot". (Ion Alexandru, Eduard Pascu)

×
Subiecte în articol: observator