x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tanczos Barna: În 90% din autoturismele care se deplasează în București se află o singura persoană

Tanczos Barna: În 90% din autoturismele care se deplasează în București se află o singura persoană

17 Dec 2021   •   11:10
Tanczos Barna: În 90% din autoturismele care se deplasează în București se află o singura persoană

În 90% din autoturismele care se deplasează în București se află doar o singura persoană, spune Tanczos Barna. El afirmă că unul dintre motivele cele mai răspândite ale poluării generate de transport este deplasarea cu mașina personală. Tanczos a venit vineri la minister cu mașina unui coleg.

„În mediul urban unul dintre motivele cele mai răspândite ale poluării generate de transport este deplasarea cu mașina personală. Azi dimineața (vineri dimineață - n.r.), la o analiza sumară, am constatat că în traficul din București în 90% din autoturismele care se deplasează, se află doar o singura persoană”, scrie pe Facebook Tanczos Barna.

Ministrul Mediului arată că soluțiile de car-sharing pot ameliora impactul negativ al acestui fenomen.

„De Vinereaverde, am venit la minister împreună cu un coleg într-o mașină electrică. A fost o ocazie bună să socializăm, iar pe termen lung astfel de metode pot diminua inclusiv costurile de transport, și sunt mai prietenoase cu mediul”, conchide Tanczos Barna.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: autoturisme bucuresti