x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tărău junior s-a intors in Romănia pentru o nuntă

Tărău junior s-a intors in Romănia pentru o nuntă

de Teodora Ivan    |    10 Iul 2007   •   00:00

Adrian Tărău, fiul fostului prefect de Bihor, s-a aflat in Romănia in urmă cu circa două săptămăni, participănd in calitate de naş la nunta unui prieten foarte apropiat. După ce a fost arestat in 2001 pentru contrabandă cu produse petroliere şi a fost ulterior eliberat, Tărău jr. a plecat din ţară in 2003 şi s-a stabilit in SUA, la Chicago.

Adrian Tărău, fiul fostului prefect de Bihor, s-a aflat in Romănia in urmă cu circa două săptămăni, participănd in calitate de naş la nunta unui prieten foarte apropiat. După ce a fost arestat in 2001 pentru contrabandă cu produse petroliere şi a fost ulterior eliberat, Tărău jr. a plecat din ţară in 2003 şi s-a stabilit in SUA, la Chicago. Pe numele său nu mai există dosare de urmărire penală, primind in toate cazurile in care a fost deschisă o anchetă NUP. Fostul prefect Aurel Tărău susţine că presa a creat tot felul de fabulaţii in privinţa vizitei fiului său, lăsănd să se inţeleagă că toate poveştile care il au ca actor principal pe Adrian sunt invenţii media.

Adrian Tărău a intrat in atenţia opiniei publice in 2001, cănd, la 20 aprilie, procurorul Alexandru Lele l-a arestat pentru complicitate la contrabandă, declanşănd un adevărat scandal. Fiul fostului prefect PSD era acuzat că a mijlocit, prin intermediul firmei Lucmir, un import de 1.495 tone de benzină, eludănd plata accizelor şi a taxei de drum. După 48 de ore, mandatul a fost anulat, iar ulterior Tărău a fost scos din cauză de Parchetul Curţii de Apel Oradea.

Imediat după această anchetă, Alexandru Lele a intrat in atenţia Parchetului General, care l-a desemnat pe procurorul Cristian Panait să se ocupe de caz. După delegaţia in Bihor, Panait a dispus neurmărirea penală a colegului său de breaslă, şi-a luat concediu şi s-a sinucis. Ulterior, Lele a fost suspendat din funcţie şi pus sub urmărire penală pentru corupţie. La aflarea acuzaţiilor, fostul anchetator al lui Tărău a afirmat că este victima unei inscenări puse la cale de afacerist ca răzbunare pentru "indrăzneala" sa de a-l fi arestat.
La 20 mai 2002 Parchetul General a redeschis dosarul Lucmir, dispunănd inceperea urmăririi penale impotriva lui Tărău şi a partenerilor săi. Aflat intr-un sejur in Italia, afaceristul şi-a intrerupt vacanţa şi a pornit spre Romănia impreună cu soţia şi copilul, cu găndul de a lămuri problema. In ţară au intrat, pe la Salonta, doar soţia şi fiul lui. De teamă să nu fie arestat din nou, Tărău a plecat in SUA. Dosarul Lucmir a fost redeschis şi clasat de trei ori, fără ca omului de afaceri să i se poată imputa ceva. Potrivit declaraţiilor oficialilor Poliţiei Romăne făcute in ultimii ani, Adrian Tărău nu era dat in urmărire şi nici in consemn la frontieră. Cu toate acestea, el a evitat să se intoarcă in Romănia.

Cert este faptul că Adrian Tărău conduce de pe tărăm american o serie de afaceri cu implicaţii autohtone. Un exemplu autentic este cel al parteneriatului cu Silviu Prigoană, cu care finanţează suplimentul de sport Fanatik la vănzarea săptămănalului bihorean Informaţia de Vest. Pe de altă parte, Tărău este cel care a sponsorizat anul trecut turneul american al echipei de fotbal a Romăniei, iar relaţiile cu sportul nu se opresc aici, dacă ţinem cont de statutul de preşedinte al Federaţiei Romăne de Judo, pe care l-a deţinut aproape doi ani inainte de plecarea in America.

×
Subiecte în articol: observator tărău