x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu, aterizare forţată

Tăriceanu, aterizare forţată

de Aniela Nine    |    Dan Constantin    |    18 Mai 2007   •   00:00
Tăriceanu, aterizare forţată

Elicopterul care i-a transportat pe premierul Tăriceanu, şi pe ministrul Agriculturii, Traian Remeş, in judeţul Dolj, pentru a inspecta sistemul de irigaţii, a fost nevoit să aterizeze la Dăbuleni intr-un alt punct decăt cel stabilit iniţial, din cauza unei defecţiuni a aparatului de zbor.

Elicopterul care i-a transportat pe premierul Tăriceanu şi pe ministrul Agriculturii, Traian Remeş, in judeţul Dolj, pentru a inspecta sistemul de irigaţii, a fost nevoit să aterizeze la Dăbuleni intr-un alt punct decăt cel stabilit iniţial, din cauza unei defecţiuni a aparatului de zbor, informează Mediafax.

Deşi in zonă exista un punct de aterizare bine marcat, unde un bărbat imbrăcat in roşu aştepta pentru a oferi indicaţii pilotului, elicopterul a aterizat la două sute de metri de locul stabilit iniţial. Pentru plecarea demnitarilor din Dăbuleni a sosit un alt elicopter de la Bucureşti care a aterizat in punctul marcat şi din care au coborăt mai mulţi tehnicieni cu echipamente care s-au indreptat către primul aparat de zbor.Â

NEGARE. Ajuns căteva ore mai tărziu la Cluj, de data aceasta cu avionul, unde face o vizită de lucru de două zile, Tăriceanu a negat insă informaţia, spunănd că nu a avut probleme cu elicopterul, "aşa cum s-a zvonit", iar aterizarea "a fost una normală, lipsită de risc". "Nu a fost nici o problemă, iar proba este că am ajuns. Am plecat cu un elicopter şi am ajuns cu un avion pentru că dura prea mult deplasarea. Am aterizat bine, sunt bine şi sănătos", a spus Tăriceanu.

CONFIRMARE. Incidentul este confirmat insă de directorul SRI, George Maior, care a declarat pentru Antena 3 că elicopterul a avut o problemă minoră şi că putea merge mai departe, dar au preferat să-l inlocuiască cu un alt aparat. Aparatele aparţin SRI. Şi SPP a precizat că elicopterul cu care se deplasa premierul a aterizat la Dăbuleni fără incidente, la locul stabilit pentru aterizare, deşi anumiţi indicatori tehnici nu se situau in limita parametrilor. In final, şi Tăriceanu a recunoscut că elicopterul care l-a transportat ar fi avut probleme tehnice, fiind nevoit să se imbarce in altul.

Accidentul de zbor survenit in misiunea oficială de ieri nu va fi ultimul, susţin specialiştii, care cunosc vechimea flotei de elicoptere a Romăniei. O serie tragică de accidente aflate fie in dotarea forţelor aeriene, fie in cea a instituţiilor civile de intervenţie au convins autorităţile de necesitatea unui program rapid de dotare cu elicoptere noi. Licitaţia pentru innoirea flotei de elicoptere a Ministerului de Interne a fost intreruptă insă din motive financiare.

×
Subiecte în articol: observator