x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce se întâmplă într-o aeronavă TAROM când un pilot iese din cabină, în timpul zborului

Ce se întâmplă într-o aeronavă TAROM când un pilot iese din cabină, în timpul zborului

27 Mar 2015   •   15:03
Ce se întâmplă într-o aeronavă TAROM când un pilot iese din cabină, în timpul zborului

Politica TAROM prevede ca, în timpul zborurilor, în cabina piloților să nu rămână niciodată o singură persoană, precizează, într-un comunicat, operatorul aerian. "Manualul de Operațiuni al Companiei TAROM prevede instrucțiuni cu privire la accesul și ieșirea din cabina de pilotaj în timpul zborului. Conform acestor instrucțiuni, politica TAROM este că niciodată nu rămâne o singură persoană în cabina de pilotaj. Dacă un membru al echipajului de zbor părăsește cabina în timpul zborului, acesta trebuie să solicite unui membru al echipajului de cabină să-l înlocuiască în cabină până la întoarcere", menționează TAROM.

Precizările TAROM vin în contextul în care, marți, un avion al companiei low-cost Germanwings s-a prăbușit în Alpii francezi cu 150 de persoane la bord.

Ancheta ulterioară a dezvăluit faptul că, după ieșirea comandantului de zbor din cabina de pilotaj, 'copilotul a rămas singur la comenzi' și, în mod 'deliberat', 'a manipulat butoanele care acționează coborârea aparatului'.

'Copilotul a refuzat să deschidă ușa pentru a-i permite comandantului să revină în cockpit', chiar dacă acesta bătea în ușă 'violent', a declarat . Comandantul este auzit de mai multe ori cerând să i se deschidă ușa, dar copilotul nu răspunde', a explicat procurorul francez Brice Robin.

×