x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teleorman: Autoritățile au preluat 2 copii de 2 și 12 ani. Părinții și frații lor au coronavirus

Teleorman: Autoritățile au preluat 2 copii de 2 și 12 ani. Părinții și frații lor au coronavirus

29 Mar 2020   •   09:59
Teleorman: Autoritățile au preluat 2 copii de 2 și 12 ani. Părinții și frații lor au coronavirus
Sursa foto: Lucian Alecu

Doi copii de 2 și 12 ani au fost preluaţi de autorităţile din Teleorman după ce părinţii lor şi doi fraţi au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și se află internați la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş" din București.

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean Teleorman, doi copii au fost preluați la un centru de plasament al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Cei doi copii din 4 sunt ai unei familii internate la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Matei Balș" din Capitală. Familia, formată din 6 membri, a fost anterior în centrul de carantină din orașul Zimnicea, județul Teleorman.

Cei doi copii care au ajuns la DGASPC Teleorman au 2 și 12 ani.

„Cei doi minori aduși într-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioadă determinată, au fost testați negativ coronavirus COVID-19. Preluarea acestora de către serviciul social are rolul de a asigura protecţia, creşterea şi îngrijirea copiilor separați temporar, de către părinţii lor, ca urmare a stabilirii, în condiţiile legii, a măsurii de protecţie socială. Părinții acestora au rămas internați în spital împreună cu alți doi dintre copiii lor, după ce împreună cu aceștia, în urma rezultatelor testării au fost depistați pozitiv, fiind infectați cu noul coronavirus COVID-19. Activităţile de găzduire, îngrijire, educaţie non-formală şi informală, sprijin emoţional, consiliere, precum şi dezvoltarea majorităţii deprinderilor de viaţă vor 7 acordate obligatoriu în interiorul Serviciului”, arată sursa citată.

Cei 2 copii rămân cazați separat de restul copiilor din centru, după ce sâmbătă seara au rămas în grija unei asistente.

Celor 2 copii li se oferă, pe toată perioada separării de familie, asistența medicală permanentă, sprijin psihologic de specialitate, alimentație și toate condițiile necesare, până la însănătoșirea și externarea părinților.

Duminică dimineață, starea de sănătate a copiilor este bună, sunt echilibrați emoțional și nu există motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la noile condiții de viață, depășind cu bine momentul separării de familie, prin care au fost nevoiți să treacă, anunță Consiliul Județean Teleorman.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: teleorman coronavirus