x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TENTATIVĂ DE OMOR? Şeful Secţiei penale a Tribunalului Neamţ a descoperit sistemele de siguranţă ale autoturismului "SABOTATE"

TENTATIVĂ DE OMOR? Şeful Secţiei penale a Tribunalului Neamţ a descoperit sistemele de siguranţă ale autoturismului "SABOTATE"

31 Mar 2014   •   20:14
TENTATIVĂ DE OMOR? Şeful Secţiei penale a Tribunalului Neamţ a descoperit sistemele de siguranţă ale autoturismului "SABOTATE"

O mana criminala a taiat furtunurile de presiune de la franele autoturismului judecatorilor Gabriela Baltag, presedinta AMR, si sotului acesteia Vasile Baltag, seful Sectiei penale a Tribunalului Neamt, informează Luju.ro

Este al doilea caz de "interventie" asupra sistemelor de siguranta ale masinilor unor magistrati aflati in conflict cu regimul Basescu. Mona Pivniceru, membra a CSM si fost ministru al Justitiei a reclamat un "atentat" similiar, care putea avea consecinte tragice. Prezoanele de la o roata a masini magistratului fusesera slabite intentionat.

Vandalizarea masinii a fost observata luni dimineata, cand magistratii au vrut sa-si duca copilul la scoala. Politia s-a deplasat la fata locului si a confirmat taierea furtunurilor. Este cel mai grav atentat la viata unui magistrat, dupa precedentul Mona Pivniceru. Din fericire pentru cei doi judecatori, in momentul in care masina, o Skoda Octavia 2, a fost pornita, avaria a fost semnalata de becurile de avertizare de pe bord, astfel incat cei doi judecatori si-au dat seama ca este ceva in neregula la autoturism, astfel ca nu au mai plecat.

Gabriela si Vasile Baltag au sunat de urgenta la 112, la fata locului deplasandu-se echipaje de Politie, care au declansat cercetarile. Politistii au confirmat avariile existente la masina, stabilind ca au fost taiat atat furtunul de presiune de la roata dreapta-fata, cat si furtunul de presiune de la roata stanga-fata. Anchetatorii au cerut imaginile de la camerele video existente la magazinele din apropiere pentru a-i identifica pe cei care au "umblat" la masina judecatorilor.

Judecatoarea conduce Asoctiatia Magistratilor, care a vut o pozitie critica fata de presedinta CSM Oana Haineala, asociatie care a votat suspendarea din CMS a lui Cristi Danilet si Alinei Ghica.

Mai multe informatii, pe Luju.ro

×