x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Termenul de relocare a autobazei STB din Floreasca ar putea fi prelungit cu încă 12 luni

Termenul de relocare a autobazei STB din Floreasca ar putea fi prelungit cu încă 12 luni

24 Ian 2020   •   16:42
Termenul de relocare a autobazei STB din Floreasca ar putea fi prelungit cu încă 12 luni

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar putea hotărî miercuri să prelungească cu încă 12 luni termenul de relocare a autobazei STB din Floreasca, strada Donizetti, pentru construirea unei parcări, întrucât STB se află în imposibilitatea mutării activităţii într-o locaţie cu infrastructură corespunzătoare pentru transport public de călători.


Un proiect de hotărâre pe această temă, care se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 29 ianuarie, prevede că termenul de 12 luni curge de la data intrării în vigoare a hotărârii, iar relocarea se va face la alte amplasamente care vor fi identificate ulterior.

"În prezent, Societatea de Transport Bucureşti STB SA se află în imposibilitatea relocării activităţii într-o locaţie ce beneficiază de infrastructura corespunzătoare desfăşurării activităţii de transport public de călători", prevede referatul de aprobare al proiectului.

Printr-o adresă a STB din 15 ianuarie, înregistrată la Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, s-a transmis o notă de fundamentare în care se prezintă situaţia capacităţii de exploatare din cele opt autobaze, precum şi deficitul care se va înregistra, începând cu 1 februarie, dată la care începe relocarea activităţii de exploatare a autobazei Pipera.

Pe 17 ianuarie 2018, consilierii municipali au adoptat o hotărâre care prevede preluarea în administrarea directă a CGMB a autobazei situate pe str. Donizetti nr. 8-10, în vederea realizării unei parcări. S-a aprobat relocarea autobazei RATB, în termen de 12 luni de la data intării în vigoare a hotărârii.

Urmare a unei note de fundamentare a STB transmise pe 23 ianuarie 2019, a fost adoptată o hotărâre CGMB pe 31 ianuarie 2019 prin care s-a aprobat prelungirea termenului de relocare a autobazei cu 12 luni de la intrarea în vigoare a hotărârii. 

www.agerpres.ro

×