x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Titus Corlăţean: Am făcut un apel să fim pregătiţi cu mecanisme de asistenţă pentru Republica Moldova

Titus Corlăţean: Am făcut un apel să fim pregătiţi cu mecanisme de asistenţă pentru Republica Moldova

23 Iul 2014   •   10:32
Titus Corlăţean: Am făcut un apel să fim pregătiţi cu mecanisme de asistenţă pentru Republica Moldova
Sursa foto: TAMAS KOVACS/EPA

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a cerut, la Bruxelles pregătirea unor mecanisme pentru a ajuta Republica Moldova să facă faţa mai bine contra-măsurilor economice şi comerciale luate de Rusia, după semnarea acordului de liber schimb. Şeful diplomaţiei române a participat marţi seară la reuniunea parteneriatului estic la nivel de ministri de Externe.

"În condiţiile măsurilor restrictive pe care Federaţia Rusă le-a anunţat, acest lucru ne permite nouă la nivel european să fim mai prezenţi să acordăm toată asistenţa şi sprijinul necesar Republicii Moldova şi eventual altor state partenere care s-ar găsi într-o astfel de situaţie. De altfel, eu am făcut un apel  serios la Comisia Europeană şi la statele membre să fim pregătiţi cu mecanisme de asistenţă şi compensare pentru Republica Moldova", a declarat Titus Corlăţean la Bruxelles, conform Stirile TVR.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a participat marţi la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), unde a fost discutată situaţia din regiune.

×