x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Top 5 cele mai BUNE sisteme de sănătate la nivel mondial

Top 5 cele mai BUNE sisteme de sănătate la nivel mondial

de Larisa Eremia    |    28 Iul 2015   •   16:06
 Top 5 cele mai BUNE sisteme de sănătate la nivel mondial
Global Retirement Index realizat anual de www.InternationalLiving.com a arătat că Franța, Uruguay și Malaezia oferă cele mai bune și accesibile sisteme de sănătate din lume.

În realizarea studiului, au fost luate în calcul costul și calitatea îngrijirii. De asemenea, s-a avut în vedere raportul dintre numărul de pacienți la un doctor, raportul dintre numărul de paturi de spital la 1000 de oameni, procentul populației care are acces sigur la apă necontaminată, rata mortalității infantile, speranța de viața și cheltuielile pentru sistemul public de sănătate ca procent din PIB.
 
Franța ocupă primul loc în topul țărilor în ceea ce privește sistemul de sănătate.
Franța este țara cel mai bine cotată în ceea ce privește eficiența sistemului medical, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Poziția îi este confirmată și de raportul realizat de InternationalLiving.com în 2014.
 
Uruguay
Uruguay oferă variate opțiuni: un sistem public de sănătate, pentru cei care nu își pot permite să plătească pentru îngrijire în spitalele private, asigurări de sănătate private și una din cele mai populare opțiuni, un plan intitulat „mutualista”.
 
Malaezia
Malaezia și-a câștigat reputația de destinație turistico-medicală deoarece sistemul de sănătate se află printre cele mai bune pe plan mondial, fiind și printre cele mai ieftine. Expertiza medicală din această țară este egală sau poate chiar superioară față de cea din cele mai multe țări din Occident.
 
Costa Rica
Sistemul excelent și accesibil ca preț din Costa Rica este rezultatul investițiilor guvernamentele în sectorul sănătății, completate de o atmosfera de stabilitate politică.
 
Mexic
Având în vedere costurile crescânde din Statele Unite și din celelalte țări, rezidenții acestei țări se bucură de un beneficiu uriaș - serviciile din sistemul de sănătate sunt de cea mai bună calitate și costurile aferente scăzute. În comparație cu situația de peste graniță, dinn S.U.A., prețurile din Mexic în domeniul îngrijirii medicale sunt chiar de patru ori mai mici.
 

×