x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic cu morţi la Ambulanţa Cluj

Trafic cu morţi la Ambulanţa Cluj

de Alice Petrescu    |    13 Apr 2017   •   10:12
Trafic cu morţi la Ambulanţa Cluj

Mai multe persoane din judeţul Cluj sunt bănuite că s-ar fi îmbogăţit pe spatele morților. Un medic al Serviciului de Ambulanţă din Cluj a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj că ar fi primit 600 lei de la administratorul unei firme de pompe funebre, drept răsplată pentru intermedierea de servicii funerare pentru acesta, când a mers să constate decesul unei persoane.

 

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, se efectuează cercetări într-un dosar privind săvârşirea de fapte de corupţie de către “cel puţin un medic” din cadrul Serviciului de Ambulanță al Judeţului (SAJ) Cluj. „Există date cu privire la faptul că acest medic ar fi primit suma de 600 lei de la administratorul acestei societăţi comerciale, drept răsplată pentru intermedierea de servicii funerare către aparţinătorii unei persoane decedate, cu ocazia deplasării la constatarea unui deces”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Medicul de la SAJ Cluj a fost prins în flagrant când cerea un avans de Paşte de la patronul firmei de pompe funebre, însă anchetatorii nu exclud ca şi alţi angajaţi ai să fi primit diferite sume de bani pentru cazurile de pacienţi care nu au mai putut fi salvaţi, anunțate firmei respective.

În acelaşi dosar de corupţie sunt cercetaţi sub control judiciar şi administratorul firmei de pompe funebre, precum şi un angajat al acesteia.

Managerul SAJ Cluj, Horia Simu, spune că a fost informat asupra faptului că un medic a intrat în atenţia procurorilor pentru luare de mită, însă acesta se afla în afara orelor de serviciu la momentul faptei. „Din datele pe care le deţinem până în prezent, la momentul săvârşirii flagrantului respectiv, în seara zilei de 11 aprilie, doamna doctor era în afara programului de lucru la Serviciul de Ambulanţă Cluj. Deci, este o acţiune proprie, personală, nelegată de Serviciul de Ambulanţă”, a spus Horia Simu.

Procurorii care anchetează cazul intenţionează să ceară expertize medico-legale pentru a vedea cu exactitate dacă pacienții preluaţi de pompele funebre chiar nu puteau să fie salvați.

 

 

×