x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic de persoane prin anunturi publicitare

Trafic de persoane prin anunturi publicitare

05 Feb 2004   •   00:00

Mai mult de o treime din agentiile matrimoniale, de impresariat artistic, de modelling si de escorting nu indeplinesc conditiile legale de functionare.

Ai In urma controalelor efectuate de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si Politie exista suspiciunea ca acestea intermediaza traficul de persoane. Cele mai multe abateri constatate de catre inspectorii ANPC au fost in legatura cu publicitatea practicata, legalitatea functionarii agentului economic si clauze contractuale abuzive. Desi anuntau angajarea de dansatoare carora le-ar fi oferit cazare, coregrafie si costume, unii agenti economici doreau doar dansatoare pentru propriile sexycluburi.

AMENZI. Anunturile matrimoniale pentru casatorii ale femeilor romance cu barbati germani nu ofereau informatii in legatura cu agentia matrimoniala din Germania. Acest caz a fost inaintat Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. Au fost depistate si societati care asigurau servicii de coregrafie, fara sa aiba autorizatie sau fara sa mentioneze tarifele practicate si informatii in legatura cu programul. S-au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 199 milioane de lei si au dispus masura opririi temporare a activitatii a 16 agenti economici. (Monica Andrei)

×
Subiecte în articol: observator