x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie în Argeş: Trei copii s-au înecat în canalul de evacuare al unei hidrocentrale

Tragedie în Argeş: Trei copii s-au înecat în canalul de evacuare al unei hidrocentrale

23 Mar 2012   •   17:23
Tragedie în Argeş: Trei copii s-au înecat în canalul de evacuare al unei hidrocentrale

UPDATE 20:22 - Copiii gasiti in raul Arges, vineri, au murit, in ciuda manevrelor de resuscitare aplicate.

Cei trei au cazut in albia canalizata a raului Arges, in localitatea Baiculesti, politistii efectuand cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

Cei trei copii aveau 10, 11 si respectiv 12 ani, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges, comisarul Danut Dinu.

Doua echipaje ale pompierilor si mai multe ambulante au intervenit la fata locului, in urma unui apel la 112 care anunta ca in canalul aflat in aval de una dintre hidrocentralele de pe Arges se afla trupul unui copil, a anuntat ofiterul de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, locotenent Madalina Epure.

Pompierii au recuperat initial din apa trupurile a doi baieti, dupa manevre de resuscitare care au durat aproape doua ore copiii fiind declarati decedati.

Ulterior a fost semnalata disparitia unui al treilea baiat, care a fost cautat cu ajutorul unei barci, el fiind gasit de asemenea in apele raului Arges. si in acest caz s-au efectuat manevre de resuscitare, insa fara succes.

Din primele cercetari a reiesit ca cei trei copii, dintre care doi erau frati, se intorceau de la scoala, in drum spre casa ei trebuind sa traverseze un pod peste peste albia regularizata a raului Arges.

UPDATE 18:54 - Un al treilea copil, in varsta de 12 ani, a fost gasit, vineri dupa-amiaza, in stare de inconstienta, in canalul de evacuare al hidrocentralei din comuna argeseana Baiculesti, la ora transmiterii acestei stiri medicii Serviciului Judetean de Ambulanta incercand sa-l resusciteze.

Doi frati din comuna argeseana Baiculesti au cazut vineri dupa-amiaza intr-un canal de evacuare din localitate.

Pompierii militari au reusit sa ii scoata din apa pe cei doi copii, in varsta de 11, respectiv 12 ani, iar echipajele SMURD incearca resuscitarea acestora.

"In acest moment cei doi copii sunt resuscitati. Unul dintre ei pare a raspunde la manevrele de resuscitare, iar celalalt nu. In continuare, se fac cercetari pentru a se stabili imprejurarile in care au ajuns cei doi frati de zece si 11 ani in canalul de evacuare al hidrocentralei de la Baiculesti", a declarat Madalina Epure, purtator de cuvant al ISU Arges.

Cei trei copii se intorceau de la scoala.

×
Subiecte în articol: copii argeş frati canal smurd resuscitare