x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DOLIU în lumea universitară din Iaşi! A murit la 31 de ani, la o zi după ce câştigase un mare premiu

DOLIU în lumea universitară din Iaşi! A murit la 31 de ani, la o zi după ce câştigase un mare premiu

19 Mai 2015   •   13:57
DOLIU în lumea universitară din Iaşi! A murit la 31 de ani, la o zi după ce câştigase un mare premiu
Sursa foto: pixabay.com

Un important lector universitar doctor al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, o tânără speranţă de doar 31 de ani, s-a stins din viaţă pe 16 mai într-un spital din Bucureşti, în urma complicaţiilor rezultate de la o pne­umonie severă, survenite în urmă cu dor câteva săptămâni.

Corina Anamaria Ioan era considerată a fi una dintre cele mai stră­lucite minţi ale generaţiei ei, reuşind, la o vârstă fragedă, să fie un autor de lucrări ştiinţifice citat şi publicat în reviste cotate internaţional la cel mai înalt nivel, scrie ziaruldeiasi.ro.

Era lector în cadrul Departamentului de Pre­gătire al Personalului Didactic, Colec­tivul de Economie şi Marketing, de la UTI.

Citeşte şi Un celebru medic chirurg pediatru din România, găsit spânzurat!

Conf.dr. Florin-Alexandru Luca, preşedin­te al Comisiei pentru studierea problemelor de marketing din cadrul Academiei Ro­mâne, Filiala Iaşi, care lucra zilnic alături de Corina Anamaria Ioan, povesteşte că vestea cu privire la moartea colegei sale a venit surprinzător.

Profesorul a spus că o vizitase cu o zi înainte ca aceasta să se stingă din viaţă pentru a-i înmâna medalia de aur câştigată la European Exhibition of Creativity and Innovation, pe 15 mai, la Iaşi, cu prima carte ştiinţifică scrisă din România care includea tematica de „brand personal“.


Corina Anamaria IOAN /  ziaruldeiasi.ro

Lectorul a fost autor a peste 40 de cărţi şi articole publicate în reviste ştiinţifice de prestigiu din ţară şi din străinătate, citate de peste 70 de ori în literatura de specialitate.

A câştigat cinci premii la saloane interna­ţionale de inventică şi creativitate dintre care două medalii de aur. Este singura candidată din ţară care a obţinut punctaj maximum la un proiect de şcoală postdoctorală, aceasta contribuind în activitatea ei profesională şi la organizarea a şapte conferinţe internaţionale.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 29 mai, la Ci­mitirul „Buna Vestire“ din Iaşi, la ora 13.00.

×