x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIE în muzica românească: Unul dintre cei mai mari artiști A MURIT, de ziua soției sale

TRAGEDIE în muzica românească: Unul dintre cei mai mari artiști A MURIT, de ziua soției sale

22 Iul 2017   •   11:44
TRAGEDIE în muzica românească: Unul dintre cei mai mari artiști A MURIT, de ziua soției sale

Compozitorul Dumitru Lupu a murit sâmbătă dimineaţă, la vârsta de 65 de ani, a declarat pentru AGERPRES Octavian Ursulescu. 

Soţia artistului, Ileana Şipoteanu, a scris sâmbătă pe Facebook: "Compozitorul Dumitru Lupu a plecat!". 

Dumitru Lupu s-a născut la 25 mai 1952 în Giurgiu. A absolvit Conservatorul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, secţia Canto. 

A fost membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR) şi al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (UARF). A fost profesor la Universitatea "Ovidius" din Constanţa din anul 2014. 

Printre şlagărele compuse de Dumitru Lupu se numără: ”Hai vino iar în gara noastră mică” (text: Florin Pretorian, interpret: Gabriel Dorobanţu); ”Ce mult te-am iubit (text: Mala Bărbulescu, interpretă: Ileana Şipoteanu); ”Mă-ntorc la tine mare albastră” (text: Viorela Filip, interpret: Daniel Iordăchioaie).

Gabriel Dorobantu - Hai vino iar in gara noastra mica

A fost autor a peste 500 de lucrări muzicale păstrate în arhiva Radiodifuziunii şi Televiziunii Naţionale, înregistrate la UCMR-ADA. Este iniţiator al Festivalului pentru copii "Mamaia copiilor".

AGERPRES

×