x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie la Iaşi. Un profesor universitar s-a spânzurat chiar în incinta Facultăţii unde preda

Tragedie la Iaşi. Un profesor universitar s-a spânzurat chiar în incinta Facultăţii unde preda

25 Noi 2015   •   18:13
Tragedie la Iaşi. Un profesor universitar s-a spânzurat chiar în incinta Facultăţii unde preda

Descoperire socanta, in aceasta seara, la Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului din Iasi, departamentul de Amenajari si Constructii hidrotehnice, din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" (UTI) Iasi.

Un profesor universitar, in varsta de 47 de ani, a fost gasit spanzurat in cadrul institutiei de invatamant superior, informeaza, in exclusivitate, bzi.ro.

Este vorba despre Ioan Craciun, care tocmai obtinuse titlul de profesor universitar si era apreciat de studenti si colegi, dar potrivit unor surse, acesta fusese diagnosticat cu o boala grava, in urma cu cativa ani. Profesorul a fost gasit spanzurat in laboratorul sau si era mort de o ora, potrivit medicului de pe ambulanta.

"Cel care a recurs la acest gest este un profesor de la facultatea noastra. El avea 47 de ani si era directorul unui departament din cadrul institutiei. Avea un proiect cu fonduri europene si urma sa primeasca mai multe echipamente. Pe fondul blocarii finantarilor, in ultima perioada era extrem de suparat, deoarece nu mai facea fata blocajului financiar in care se afla numeroase proiecte. El a recurs la acest gest probabil si din aceasta cauza, insa nu m-as fi asteptat la asa ceva. Considera ca exista rezolvare pentru toate problemele si nu ar fi trebuit sa se ajunga aici", a declarat prof. univ. dr. Statescu Florian, decanul facultatii de Hidrotehnica.

"Este o mare nenorocire. Tremur tot. Suntem aici toti profesorii, la locul incidentului. Imi era un om foarte apropiat. Era atat de harnic si de muncitor incat nu-mi pot da seama ce l-a putut determina sa recurga la acest gest. Repet, este o mare nenorocire. La fata locului sunt acum politisti si criminalisti, care ancheteaza cazul", a declarat rectorul UTI Iasi, prof. univ. dr. ing. Ioan Giurma.


×