x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu a fost audiat într-un alt dosar: 'Parchetul îmi face un program extrem de alert'

Traian Băsescu a fost audiat într-un alt dosar: 'Parchetul îmi face un program extrem de alert'

08 Oct 2015   •   09:53
Traian Băsescu a fost audiat într-un alt dosar: 'Parchetul îmi face un program extrem de alert'
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a prezentat joi dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind citat într-un dosar în care o persoană solicită redeschiderea urmăririi penale pe numele său în legătură cu o declaraţie pe care a făcut-o în 2007, în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcţie.

Este vorba de Ioan Şerb, care a depus la Parchet o plângere împotriva lui Traian Băsescu.

"(Cineva - n.r.) a cerut să fiu anchetat pentru fals în declaraţii, pentru că în 2007 am spus că demisionez în cinci minute şi nu am demisionat. Şi acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", a declarat Băsescu la sediul ÎCCJ.

Fostul şef al statului a apreciat că Parchetul îi face "un program extrem  de alert", el fiind şi miercuri la o instanţă, dar că va da curs oricărei chemări a procurorilor.

În legătură cu afirmaţia sa din 2007, Băsescu a spus că a fost o declaraţie verbală asupra căreia a revenit imediat după votul dat în Parlament.

La 17 aprilie 2007, Băsescu a declarat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie, îşi va da demisia în cinci minute.

"În situaţia în care, în pofida avizului Curţii Constituţionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcţie şi voi chema în faţa electoratului şi pe cei care au generat un abuz constituţional", afirma atunci şeful statului, într-o declaraţie de presă.

Ulterior, Băsescu a renunţat la decizia de a demisiona.

Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Traian Băsescu, ca urmare a unor plângeri depuse împotriva lui de diverse persoane, printre care şi dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak.

Sursa: Agerpres


×
Subiecte în articol: traian basescu