x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trăsături pe care orice contabil bun trebuie să le aibă

Trăsături pe care orice contabil bun trebuie să le aibă

31 Ian 2018   •   16:25
Trăsături pe care orice contabil bun trebuie să le aibă

Din punctul de vedere al clienților, contabilii ar trebui să aibă aptitudini organizatorice bune și să aibă un grad înalt de precizie, dar este mai bine să fie profesioniști desăvârșiți.

Contabilii profesioniști sunt adesea considerați ca fiind foarte preciși, foarte atenți la detalii și foarte bine informați. Ei nu pot să facă nici cea mai mică greșeală, deoarece aceasta poate avea un impact uriaș asupra afacerii unui client.

Pentru o evoluție financiară sănătoasă, contabilii trebuie să aibă abilități organizaționale excelente și un grad înalt de precizie. Este un lucru absolut firesc pentru o bună desfășurare a lucrurilor.

Iată câteva dintre trăsăturile pe care orice contabil bun ar trebui să le aibă:

 Organizare excelentă. Contabilii trebuie să țină pasul cu toate cifrele, datele și documentele necesare în activitatea lor zilnică. Ei au nevoie de un sistem pentru găsirea rapidă a informațiilor necesare. Contabilii ar trebui să fie în măsură să-și organizeze munca pentru a maximiza productivitatea și pentru a avea timp pentru cercetare și analiză.

Abilități de gestionare a timpului. Astăzi, contabilii joacă un rol din ce în ce mai important în luarea deciziilor strategice, astfel că sunt foarte ocupați. Ei trebuie să se ocupe de multe lucruri dincolo de managementul financiar și ar trebui să le poată acorda prioritate profitând la maximum de timpul pe care îl au la dispoziție.

Atenție la detalii. Aceste trăsături sunt esențiale în activitatea zilnică a contabililor, care trebuie să se asigure că cifrele funcționează și sunt corecte. Trebuie să fie atenți la detalii pentru ca totul să fie cât mai precis posibil. Atenția la detalii ar trebui să facă parte din modus operandi, nu trebuie să fie ceva de care să-și amintească.

Concentrarea pe client. Dacă ești contabil nu trebuie să te ocupi doar de cifre, ci și de clienți. Acesta este motivul pentru care contabili ar trebui să aibă o orientare puternică față de îndeplinirea cerințelor clienților - trebuie să înțeleagă în detaliu industria, sectorul și clientul. Doar acest lucru îi ajută să decidă ce reguli contabile sau măsuri economice ar putea fi potrivite pentru o anumită afacere. Sfatul unui contabil este întotdeauna de valoare și cunoașterea unui anumit sector de activitate este cea mai bună modalitate de a-l face mai relevant și mai eficient.

Creativitate. Contabilii cu experiență sunt creativi. Aceștia pun în practică mereu noi soluții. Unele probleme ale clienților nu sunt cazuri ce apar în manualele de contabilitate și necesită o atenție specială și multă creativitate.

Angajamentul față de un anumit sector. Contabilii trebuie să se axeze pe un anumit sector și să fie pasionați de acesta. Acest lucru îi transformă în angajați atractivi - companiile caută contabili cu experiență pentru o colaborare pe termen lung. Înlocuirea unui contabil costă mult timp și efort, afectând grav productivitatea angajaților în perioada teribilă de tranziție.

Încredere excelentă. Tipul de informații cu care contabilii se ocupă în fiecare zi este  confidențial. Una dintre cele mai importante caracteristici ale contabililor cu experiență este că aceștia sunt profesioniști și nu împărtășesc ceea ce știu terților. Acesta este modul etic de a se ocupa de contabilitate. Buna lor reputație nu poate decât să contribuie la obținerea unor colaborări excelente.

Abilități de comunicare foarte bune. Contabilii trebuie să poată comunica și colabora cu colegii din diferite departamente. De asemenea, aceștia ar trebui să poată comunica cu personalul nefinanciar - contabilii pot folosi diverse forme de vizualizare a datelor pentru a comunica eficient și pentru a se asigura că informațiile sunt corect înțelese. Comunicarea este, de asemenea, cheia dezvoltării relațiilor de succes cu clienții.

Colaborare.  Acesta este un lucru la care nu se așteaptă mulți profesioniști. Toți avem impresia că într-un birou mic există un contabil care lucrează. Această imagine este complet inexactă. De fapt, contabilii lucrează în echipe și oferă sprijin diferitelor departamente - de aceea ar trebui să fie capabili să împărtășească cu clienții și factorii de decizie, concluziile la care au ajuns. Ei ar trebui să simtă ceea ce alții trebuie să știe și să sprijine obiectivele echipei, lucrând cu diferite tipuri de profesioniști și personalități.

Flexibilitate. Contabili care sunt capabili să facă față provocărilor și să răspundă în mod eficient la schimbările din mediul de lucru, devin membri foarte valoroși ai oricărei companii. În era digitală, au loc multe schimbări, iar contabilii trebuie să se poată adapta și să profite de aceste modificări. Un grad ridicat de agilitate este, de asemenea, necesar pentru a răspunde la schimbările din industrie - numai atunci pot oferi servicii de calitate.

Dacă vă doriți un contabil din Craiova bun, căutați-l la firma de contabilitate din Craiova, ce poartă numele de Pilaro Expert. Acesta vă poate oferi consultanță financiară de cea mai bună calitate și sprijin în orice moment. 

×